Пожар изпепели кухнята на китайския ресторант в Дупница

07 Септември 2016 | 08:49
0 коментара
Общество
Пожар изпепели кухнята на китайския ресторант в Дупница

Среднощен пожар изпепели кухнята и част от оборудването на китайския ресторант в Дупница. Адекватната намеса на огнеборците предотврати взрив на газови бутилки и спаси половината къщи на ул. "Патриарх Евтимий" в града, предаде Струма.Огънят лумнал около 3 часа в понеделник. Задействала се е и алармата на СОТ. Служители на охранителната фирма, които пристигнали на мястото, видели пушек да се извива от задната страна на ресторанта, където е кухнята. Случайно минаващ патрул на РУП - Дупница видял облаците черен дим, излизащи от заведението, и незабавно позвънил на тел. 112. Два пожарни автомобила пристигнали на място да гасят огъня. Веднага е извикан наемателят на помещението Чан Хи. Пред огнеборците той заявил, че в кухнята има две газови бутилки, които предния ден заредил, и само бързата им и адекватна реакция предотвратила избухването им.

Непосредствено до ресторанта е жилищният блок на ТЕЦ "Бобов дол", където живеят десетки семейства. Ако бутилките избухнеха, щяха да сринат къщите на половината улица и блока. Движението на автомобили беше отцепено. Електричеството в целия квартал "Бешика" беше спряно. Обстановката беше напрегната. "Ако газовите бутилки не бяха обезопасени от огнеборците и избухнеха, щеше да стане касапница", разказа случайно минаващият в момента на пожара Валентин Иванов.

Експерти ще установяват каква е причината за пожара. Загубите от унищожения инвентар в кухнята възлизат на хиляди левове, коментираха запознати.
Наемателят Чан Хи е дал показания пред разследващ полицай, пред когото заявил, че няма лоши взаимоотношения с никого от Дупница, където живее от 10 години.

Добавете Вашия коментар

TOP