Похвално! Проходими при зимни условия са пътищата в община Симитли

01 Февруари 2022 | 23:06
0 коментара
Общество
Похвално! Проходими при зимни условия са пътищата в община Симитли

Проходими при зимни условия са пътищата на територията на община Симитли. Към момента в града и по-ниските части на общината вали мокър сняг, като в зелените части се е образувала лека снежна покривка.

 

В град Симитли пътищата са мокри и хлъзгави, тъй като вали мокър сняг. Създадена е организация за извършването на зимно почистване по общинската пътна мрежа, като за целта е избрана фирма, с която има сключен договор. 

 

Жители на община Симитли сигнализираха за затруднено преминаване по пътя Полето - Брежани заради снеговалежите. Във връзка с инцидента, който възникна по - рано днес по пътното трасе, апелираме към шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост. Припомняме, че по пътя няма поставени мантинели, което създава предпоставки за възникването на инциденти, така че шофирайте внимателно!

 

По - рано през деня от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че временно се ограничава движението по път II-19 Симитли - Разлог през проход "Предел" за МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета поради обилен снеговалеж и снегопочистване.

 

Водачите на моторни превозно средства трябва да имат предвид, че движението в участъка Железница – Симитли от км 373+410 до 375+910 се осъществява с повишено внимание поради изграждане на пътен възел „Симитли 1“ и директно трасе към АМ Струма.

 

Освен това преминаването по път II-19 Симитли – Банско при км 8+500 в района на село Градево се осъществява с повишено внимание поради подкопаване на пътното тяло. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

TOP