Погрешка изпратен мейл уличи експредседателя на БСП в Сатовча М. Сиркьов в инструктаж как да бъдат манипулирани изборите на 12.09. в полза на Корнелия Нинова

01 Септември 2020 | 07:35
0 коментара
Общество

Частен имейл, в който председателят на Общинската избирателна комисия за избор на лидер на БСП в Сатовча Милко Сиркьов дава съвет на местния партиен лидер Димитър Неделчев как да се манипулира вотът на социалистите на 12 септември, та Корнелия Нинова да остане начело на партията, вчера се завъртя в интернет и нажежи партийните страсти.

Скандалното съдържание на мейла гласи:

„Няма да е излишно секретарите на ОПО да вземат предварително ЕГН-та на своите хора, за да ги отбележат, че са „гласували“! Направи инструктаж „насаме“ с членовете на СИК да си държат езика зад зъбите. Ако действаме принципно, повече от 40-50 човека няма да идат да гласуват!“.

Според изтеклата информация Сиркьов пратил по погрешка писмото както до Неделчев, така и до „Позитано“ 20, и така тя попаднала в национален ежедневник.

„Това е фейк новина! Аз си направих базик с цел да проверя сигурноста на моята електронна поща! Нямам никакво отношение към подобен вид дейност! Толкова по въпроса, не желая да коментирам повече! Да се оправят в БСП! Всеки има правото да гласува за когото си иска, това ще се види при избора! Жалкото е, че има копои и нарушаване на личната кореспонденция!“, коментира вчера за „Струма“ Сиркьов, който допреди 2 г. бе председател на сатовчанското БСП и един от най-отявлените поддръжници на К. Нинова.

Сиркьов не се и крие, че Нинова е неговият фаворит за председателския пост на БСП. От няколко дни в профила си във Фейсбук той открито агитира своите съпартийци да гласуват на 12 септември с №4 в бюлетината за избор на председател.

„Подкрепям я, защото я познавам добре, тя реанимира БСП, тя знае и може! Няма да клекне пред мафията и мутрите, тя и президентът Радев са гаранцията за връщане на НОРМАЛНОСТА В ДЪРЖАВАТА!

Драги социалисти, да я подкрепим мощно на 12 септември! Успех, др. Нинова!“, агитира Сиркьов.

С не по-малко плам той настоява и другарката Нинова да изхвърли от партията лидерите на вътрешната партийна опозиция в лицето на „герговци, жабляновци, добревци, станишевци и останалите шпиони на Бойко“.

Изпълняващият в момента длъжността председател на БСП Владимир Москов вчера коментира, че не е запознат с инструктажа на М. Сиркьов как изборите да бъдат манипулирани в полза на Нинова. „Хората имат глави на раменете си, те сами ще преценят кого от кандидатите да подкрепят“, бе краткият коментар на Москов. ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP