Погнаха за пореден път прокурор от Гоце Делчев

25 Октомври 2023 | 14:15
0 коментара
Криминално
Благоевград
Погнаха за пореден път прокурор от Гоце Делчев

Прокурор от Гоце Делчев е обвинен за пореден път. Правораздавателят от Софийската районна прокуратура този път е е погнат за длъжностно престъпление заради разследване срещу бившия следовател Петьо Петров. Информацията за Константин Сулев е потвърдена от Софийската градска прокуратур.

В края на май тази година гоцеделчевецът Сулев привлече в качеството му на обвиняем Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, за принуда и за използване на специални технически средства за събиране на информация. Тогава от СРП съобщиха, че разследването срещу Петров е започнало след самосезиране от медиите за това, че от 2018 година, до този месец май, различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като са били заплашвани, както и за това, че е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация. Тъй като Петров не беше открит, за да му бъде предявено постановлението, той беше обявен за издирване, припомни lex.bg. През август въпросното дело е било иззето от СГП, която е отменила като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров като обвиняем за принуда, поради липсата на каквито и да е доказателства за извършено престъпление, без дори да има разпит на пострадал от принудата.

Малко по-късно прокурор от СГП е привлякъл като обвиняем за длъжностно престъпление колегата си от СРП Константин Сулев. Причината за това е, че той не е извършил никакви други действия по въпросното разследване, освен да се самосезира по публикации в един сайт, да привлече Петров като обвиняем, като постанови 72-часов арест и да го обяви за издирване. На този етап не е отправено предложение до и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов за временното отстраняване на Сулев от длъжност. Константин Сулев е известен с няколко наказателни дела. Той обаче бе оправдан за сводничество и кражба на ток през 2020 година.   Cъcтaви и нa Coфийcĸи aпeлaтивeн cъд и нa Coфийcĸи гpaдcĸи cъд  oбявиxa, чe cъбpaнитe дoĸaзaтeлcтвa зa ĸpaжбa нa тoĸ ca ĸpaйнo нeдocтaтъчни, a зa cвoдничecтвo нямa ĸaĸвитo и дa e дoĸaзaтeлcтвo.

Добавете Вашия коментар

TOP