Поетът на „Орлова чука“ Ст. Георгиев чукна 70, съпругата му Дени нагости компанията с 3 баници

02 Февруари 2023 | 20:15
0 коментара
Общество
Поетът на  Орлова чука  Ст. Георгиев чукна 70, съпругата му Дени нагости компанията с 3 баници

Поетът на благоевградския квартал „Орлова чука“ Станчо Георгиев чукна 70 и събра весела дружина за юбилея. Двете зали на фамилното бистро едва събраха многобройните приятели на рожденика, дошли да го поздравят. С цялата любов на света съпругата Дени му сготви за празника най-любимите ястия. Топ кулинарката на „Чуката“ нагости  компанията с три баници, вкусни мръвки с гъби и куп други домашни глезотийки.

Благопожеланията за юбиляря заваляха от различни краища на Европа. От Испания го разчувстваха двамата внуци, синът и снахата, а от Швеция – неговият брат. Подаръкът от съкварталците бе автоматичен трион с намигване да си пази кръста, когато помага на комшиите в ремонта на жилищата им или подрязва дръвчетата в градината. За празничната торта се погрижиха Биляна и Красимир Кишишеви.

Наред с наздравиците и лакърдиите за отминали събития отпечатък на вечерта остави най-емоционалното преживяване през 2022 г., когато семейство Георгиеви и съседите им станаха прототип на спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в областния център на Пиринско.

СТОЙЧО СТОИЦОВ в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP