Поетесата Надя Бойчева представи втората си стихосбирка в градския парк в Петрич

17 Септември 2023 | 17:38
0 коментара
Общество
България
Поетесата Надя Бойчева представи втората си стихосбирка в градския парк в Петрич

Почитатели на поезията се събраха днес в градския парк в Петрич. Поводът беше представянето на втората стихосбирка на Надя Бойчева, която е родом от града. Днес беше премиерата на стихосбирката ѝ „Изгреви и залези“, а първата ѝ стихосбирка е от миналата година със заглавие „Страхът, че някой те обича“. 

В книгата има около 120 стихотворения, които са разделени в няколко тематични раздела и са обединили стихове от една обща тематика. Има стихове за рода, родината, празниците, семейството, за традициите и стихове за любовта, каза за БТА авторката. 

Тя разказа още, че намира вдъхновението на различни места. „Творците пишат, когато душата им е поставена в различни ситуации. Защото стиховете, които пиша, чисто емоционално са преминали през мен по различен начин. Различни ситуации в мен могат да породят някакво вдъхновение и да се роди някакъв стих“, каза авторката. 

На премиерата Надя Бойчева изпя и песен. Текстът към песента е неин, а музиката е на Иван Коларов, който също е от Петрич. „Тя се появи като на шега. Мисля, че се получи едно добро поп парче. Аз не съм пяла отдавна. Завършила съм музика, но не се занимавам с това. Винаги, както музиката, така и поезията са в сърцето ми, за това реших да приема това предизвикателство и да я изпея“, каза още поетесата. Снимка: Евелина Митрева/БТА

Добавете Вашия коментар

TOP