Подробности за екшъна в село Падеш с лидера на ГЕРБ-Белица Иван Стойчев и горския стражар Ат. Баталски

22 Ноември 2022 | 14:33
6 коментара
Общество
Подробности за екшъна в село Падеш с лидера на ГЕРБ-Белица Иван Стойчев и горския стражар Ат. Баталски

Подробности за екшъна в село Падеш с лидера на ГЕРБ-Белица Иван Стойчев и горския стражар Ат. Баталски!

Лидерът на ГЕРБ в община Белица Иван Стойчев преби горския стражар в „ДГС Благоевград” Атанас Баталски по предположение, че горският го псува. Инцидентът станал в четвъртък около 16.30 часа в благоевградското с. Падеш, където горският разтоварвал дърва на жител на селото. Заедно с него били работник и шофьорът на камиона, с който  Горското разкарва дърва по домовете на хората. В един момент край тях с бясна скорост профучал мерцедес и тримата се обърнали след него да видят накъде се е разбързал толкова по селската улица, където непрекъснато минават деца. И тримата допускат, че е възможно някой от тях да е направил неволен жест след автомобила, но след 30-40 метра колата рязко набива спирачки, връща на заден, спира до тримата и отвътре изскача Иван Стойчев. Той веднага се отправил към Атанас Баталски и с въпроса „Ти ли ще ме псуваш мен?“ забил 2 юмрука в лицето му, след което се метнал обратно в колата и отпрашил.

Вторият удар, който бил в лицето, повалил горския, той си ударил главата в асфалта и 15 минути лежал на земята в несвяст. Колегите му веднага го откарали в Спешен център. Тъй като след инцидента Баталски не спрял да повръща и да се оплаква от световъртеж, вчера бе изпратен в София за пълни изследвания.

Още в петък Баталски си извадил медицинско, а ръководството на „ДГС Благоевград” изпратило писмо до прокуратурата с молба за образуване на досъдебно производство за посегателство срещу служителя на Горското при изпълнение на служебните му задължения. Писмени обяснения пред полицията са дали и двамата му колеги.

Кой е нападателят? Иван Стойчев е бивш футболист, по професия е треньор по футбол, а по начин на препитание – дърводобивник. Известен стана обаче не от футболния терен, а понеже през 2013 г. бе избран за председател на общинската структура на ГЕРБ в Белица. Кандидатурата му бе представена на структурата лично от председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението му в региона.

През 2015 г., по време на кампанията за местни избори Иван Стойчев бе сериозно набит пред сградата на кметството. От пресцентъра на ГЕРБ обвиниха за нападението активисти на ДПС, част от които били от София, но нищо не бе доказано. Същата година Стойчев блъсна пешеходец на заден ход с автомобила си. Версията му бе, че не той го блъснал с колата си, а пешеходецът сам залитнал и се ударил в автомобила му. Като се освести, от болницата Почеканов изненадващо потвърди думите на политика.

2 г. по-късно Иван Стойчев се замеси и в далавера с евросредства. Той взе назаем 36 крави от зам. директора на местното държавно лесничейство и ги пусна в парк „Рила“, за да получи държавна субсидия. По измамата се разшумя след телевизионно предаване, но така и не стана ясно дали ДФЗ успя да си прибере обратно парите за кравите. Наказателна отговорност за Стойчев и този път не бе поискана.

Бившият футболист от няколко години живее в Благоевград и напоследък не бе влизал в полицейските сводки. Влезе обаче в списъка на изпълнители на обществени поръчки, след като през 2019 г. дърводобивната му фирма „Вероника-Лазар-2002“ ЕООД, с която редовно участва в търговете на ЮЗДП за добив на дървесина, получи от кметицата на София Йорданка Фандъкова 420 000 лв. без ДДС, за да чисти реките и деретата на територията на река Банишка и река Шиндра. Договорът вече е приключил, а парите, преведени от съпартийката му, отдавна са усвоени.

Репортер на „Струма” успя да се свърже вчера в късния следобед с Иван Стойчев, но той отказа коментар по случая.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавени коментари

Slavcho публикува:
23 Ноември 2022 | 08:03
Aman, освен че си помак май и тебе те е бил!?
Илко публикува:
23 Ноември 2022 | 06:48
Ето това е ГЕРБ- побоища,измами, гражби, далавер и безнаказаност. Никога повече ГЕРБ!
Чуденка?! публикува:
22 Ноември 2022 | 20:32
Кои ли са тези красавици около този манекен?! Точно като за него са-лика-прилика.
6666 публикува:
22 Ноември 2022 | 16:50
Има криминални прояви и в гр.Благоевград преби също така и небезизвестния футболист г-н Иво Андонов.
Тип "А ла Бойко Борисов" публикува:
22 Ноември 2022 | 14:50
Така правят големите хора покровителствани ето от кого-на снимката.Това прави вратът им по-дебел.Такъв пример им дава Тиквата от Банкя.
AMAN публикува:
22 Ноември 2022 | 14:49
Стойчевия е пълна мърша и помяр безподобен, прави се на голямата работа, а всъщност е пълен посерко. Той много добре знае помачетата на Ревански как го шамариха на центъра на Белица, хахахахахахахаха

Добавете Вашия коментар

TOP