Подписка в подкрепа на довършването на АМ „Струма“

17 Юли 2023 | 15:24
0 коментара
Общество
Благоевград
Подписка в подкрепа на довършването на АМ  Струма

Провокирани от информацията, която се разпространява из медиите, че жителите на населените места около Кресненското дефиле са против трасето на АМ „Струма“ да минава през Кресненския пролом, от сдружение „Бъдеще за човека, спорта и туризма в Кресненското дефиле“ и „Българска асоциация на пострадалите при катастрофи“ организираха подписка в подкрепа на довършването на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле в най-бързи срокове.

Само в първите три дни са събрани над 3000 подписа на хора, живеещи по поречието на река Струма в градовете Кресна и Симитли и селата Брежани, Крупник, Черниче, Полето, Железница, Мечкул, Ощава, Долно Осеново, Ракитна, Полена, Градево и Сушица.

В подписката се включиха хора от населените места Петрич, Струмяни, Ключ, Кърналово, Рупите, Дрангово, Беласица, Теча, Илинденци, Ген. Тодоров, Самуилово, Първомай и Михнево, където се събраха още над 3000 подписа.

Общо събраните подписи към настоящия момент са вече повече от 6000.

Местните хора, подкрепят одобреното трасе на магистрала „Струма“, което предвижда в посока София да бъде изградено ново трасе извън дефилето, а в посока Гърция да се използва съществуващия път Е-79, след неговата рехабилитация, включваща всички съоръжения - мостове, тунели, водостоци и други, някои от които не са ремонтирани от повече от 20 години.

Добавете Вашия коментар

TOP