Подпалвачът на "Купола" в Благоевград призна за друго престъпление

10 Октомври 2022 | 10:40
0 коментара
Общество
Подпалвачът на Купола в Благоевград призна за друго престъпление

Магистрати постановиха леко наказание спрямо 44-годишния Орлин Седевчов Соколов. Пред прокуратурата той призна вина по дело за закана с убийство, извършено месеци, след като подпали умишлено сградата на "Купола" в Благоевград.

Дупничанинът, който е син на известен юрист в Дупница, получи една година "Пробация" в родния си град. През лятото се заканил да "убие с мачете свой съгражданин в дупнишко кафене. "Ще те приключва, ще те убия с мачете, ще те ликвидирам, до утре няма да си жив“, заканил се Орлин Соколов. Съгласно присъдата няма право да живее на друг адрес, а също да се подписва два пъти седмично пред пробационен служител.

За огнената вендета в Благоевград Орлин ще отговаря пред наказателен състав на 17 ктомври.

Припомняме, щетите от престъплението са за над 900 000 лева. Той запали емблематичната сграда в центъра на града, тъй като го изгонили заради скандал в дискотеката, намираща се в "Купола".

Залял електрическо табло и входна врата. Обвиняемият изразил недоволство от отказа на музикантите да му изпълнят конкретна песен, тъй като вече били приключили работа. След спора с тях се възмутил от сервитьорката на заведението, която според него трябвало да изпълнява желанията му.

На тръгване Орлин поискал от охранителя да се срещне със собственика на пиано бара и книгата за оплаквания. Изказал отрицателното си отношение към работещите в заведението. Държал се агресивно, нахвърлил се върху охранителя. Към 5.30 часа обвиняемият се прибрал в Дупница заедно с приятеля си. Чувствал се ядосан от случилото се в пиано бара и имал желание да се върне, за да продължи разправията.

Наел таксиметров автомобил, като на бензиностанция на път за гр. Благоевград закупил туба с гориво. Пристигнал пред заведението, което вече било затворено и влязъл в пространството, представляващо преддверие. Изсипал бензина върху пода, където били разположени електрическото табло и кабелният разпределителен шкаф. Запалил горивната течност със запалка и побягнал към чакащия го таксиметров автомобил. Потеглил към Дупница, като по пътя изхвърлил празната туба.

Добавете Вашия коментар

TOP