Подоляк: Украйна е готова да преговаря, но не и за ултиматуми от страна на Русия

26 Февруари 2022 | 21:44
1 коментара
Политика

Украйна заяви, че не отказва да преговаря с Русия за прекратяване на огъня, но подчерта, че не е готова да приеме и ултиматуми или неприемливи условия, предаде Ройтерс, като цитира Михайло Подоляк, съветник на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, предаде БТА.

Киев е подготвил преговорна позиция, но е изправен пред неприемливи преговорни условия от страна на Русия, заяви Подоляк.

"Вчера агресивните действия на въоръжените сили на Руската федерация ескалираха", подчерта съветникът, като посочи масовите удари срещу украински градове вечерта и през нощта.

"Смятаме подобни действия само за опит да бъде пречупена Украйна и да бъде принудена да приеме категорично неприемливи условия", добави той.

Руската армия е получила заповед да разшири офанзивата си срещу Украйна

"във всички направления, в съответствие с плана за офанзивата", се казва в изявление на руското министерство на отбраната, цитирано от Франс прес. В изявлението се подчертава, че Киев е отказал да преговаря.

Също така говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че

руските войски са подновили настъплението си в Украйна, след като вчера президентът Владимир Путин е спрял офанзивата в очакване на преговори с Киев, които така и не са се състояли, предаде агенция Ройтерс.

"Вчера през деня, очаквайки преговори, руският президент нареди спиране на настъплението на силите на Москва. "Тъй като украинската страна отказа преговори, настъплението на руските сили бе подновено днес", заяви Песков, цитиран от Франс прес.

Добавени коментари

Razlogenin публикува:
26 Февруари 2022 | 21:59
Както каза великият другарят Живков за предателя горни Този е бита карта.важи и за тоя пустиняк

Добавете Вашия коментар

TOP