Подлези в окаяно състояние и липса на тротоари създават риск от инциденти в Благоевград

22 Декември 2023 | 14:46
1 коментара
Общество
Благоевград
Подлези в окаяно състояние и липса на тротоари създават риск от инциденти в Благоевград

Подлези в окаяно състояние и липса на пешеходни пътеки на централен булевард в Благоевград. Такава е картината по централния булевард „Иван Михайлов“ в града. На този фон пешеходци, сред които стотици ученици и студенти, пресичат рисковано и създават предпоставка за инциденти.

„Отдавна е такова състоянието. Да се надяваме,че ще се променят нещата“, заяви Светлана Николаева, жител на квартал „Запад“.

На бул. „Иван Михайлов“ има два жилищни комплекса, едно училище и най-големите корпуси на Югозападния университет. През това място преминават стотици пешеходци.Често те пресичат нерегламентирано, за да достигнат навреме за дестинацията си.

„След направена проверка, мога да кажа, че за състоянието на подлезите има много какво да се желае. Има сериозна нужда от ремонти и реконструкция, както и по-добри условия за хората с двигателни увреждания“, обясни Десислава Витанова – секретар на община Благоевград.

„Движението тук е изключително натоварено, спират автомобили и се усложнява пресичането на пешеходците“, допълни Витанова.

Сигнали, за опасните участъци, се подават всеки ден.

„Има насрочена среща за 4-ти януари, в която ще участват представили на Комисия по безопасност на движение към общината и други директори на училища в града“, каза Боряна Шалявска – заместник-кмет по образование и култура в община Благоевград.

 

 

 

 

 

Източник: БНТ

Добавени коментари

Георги публикува:
22 Декември 2023 | 18:50
Дрън, дрън. Има си всичко, не спазват правилника и лресичат как им скимне. А тоя двете новите да не си правят такъв глупав ПР, да се захващат със сериозна работа

Добавете Вашия коментар

TOP