Подготвят строеж на граничен пункт Струмяни-Берово

02 Март 2022 | 20:06
0 коментара
Бизнес

Упълномощиха благоевградския губернатор Валери Сарандев да възложи подготвителните дейности по проектиране и строителство на българо-македонски ГКПП "Клепало".

Решението е на правителствето. Граничният пункт Струмяни-Берово е Програмата за трансгранично сътрудничество между двете държави.

Утвържден е съставът на българската част от смесена експертна комисия. Тя ще има за задача да уточни основните технически характеристики на пътните връзки, местоположението на трасето, пресечната точка с границата, мястото на новия граничен пункт, необходимата инфраструктура, постройките, видовете товари и пътници, режима на функциониране, правните и нормативни въпроси и др.

В комисията от българска страна се включат представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, Агенция „Митници“, Министерство на транспорта и съобщенията, Българска агенция по безопасност на храните, Агенция “Пътна инфраструктура”, „Агенция по геодезия, картография и кадастър“, Областна администрация – Благоевград и Община Струмяни.

Добавете Вашия коментар

TOP