Подготвят пътя за Рилския манастир за зимни условия

20 Ноември 2022 | 18:12
0 коментара
Общество
Подготвят пътя за Рилския манастир за зимни условия

Прави сe подготовка за зимното поддържане на пътя за Рилския манастир, пише БНР. Това става след среща на областния управител на Кюстендил инж.Александър Пандурски с управителя на Агенция "Пътна инфраструктура" Иво Иванов по сигнал на игумена Адрианополския епископ Евлогий, че пътят не се поддържа добре. Почистени са около 50 м канавка, режат се клони от крайпътни дървета, почистено е и при построения преди месеци полутунел над с.Пастра, но  обектът е замразен до издаване на Акт-16.

Дърводобивна фирма е запълнила около 50 м от канавката до пътя за Рилския манастир - тя вече е почистена.

При полутунела над с.Пастра имаше натрупани остатъци от строителни материали, които са премахнати. Там трябваше да се преасфалтира износващият пласт по платното, но това не става поради проблеми с фирмата изпълнител.

От две седмици се прави изрязване на клони по крайпътни дървета, които при снеговалеж може да паднат върху платното. От днес се въвеждат и предупреждения за извършване на подготовителни за зимата  дейности и за ремонтни оп 20-километровото трасе до Рилския манастир.

Непосредствено до Светата обител трябва да се подмени счупено преди месеци огледало до павираната улица при западното манастирско крило, което ориентира водачите за насрещно движещи се МПС, често и автобуси, или за пешеходци.

Огледалото и един от пътните знаци на това място трябва да се подменят от Общината в Рила, зам.-метът на града Лазар Чавков:

"Ние имаме ангажимент за огледалото, но не е направено още, не знам каква е причината. Кметът разпореди да се поднови, ама какво се случва".

Добавете Вашия коментар

TOP