Подготвя се пълна блокада на ГКПП-Кулата

01 Май 2022 | 14:34
2 коментара
Общество
Подготвя се пълна блокада на ГКПП-Кулата

Протест под надслов "Счупи оковите на мизерията" се проведе на АМ "Струма. Бунтът бе организиран в социалната мрежа от санданчанина Вангел Цилев и съмишленици.

Хора от Сандански и Петрич излязоха на автомагистралата и я блокираха за около 15 минути. Полицейското присъствие бе засилено.

Санданчани и петричани настояват за спешно отпускане на финансова помощ на всеки българин над 18 години и тя да бъде не по-малко от 1000 лева, поне поне за половин година. Поставиха ултиматум Настояват за увеличение от 1 май на детските надбавки, а също и безплатни учебници за всички ученици. Искат неотложно намаляване на ДДС на храните, а също и сваляне на акциза върху горивата.

Предпупредиха правителството да не приема предложението за изпращане на военна помощ за Украйна. В противен случай да подават оставка, заяви организаторът Вангел Цилев. Днес бе обявен голям протест на ГКПП-Кулата.

"В сряда ще блокираме границата. Ще пропускаме само български превозвачи"

Недоволните настояват да се преразгледа договора с "Газпром". "Асен Василев не знае какъв курса на рублата, дали това е верно", питат протестиращите. Категорични са, че това правителство е с изчерпан капацитет и унищожител на фискалния резерв.

Добавени коментари

Bai stavri публикува:
01 Май 2022 | 16:35
Що при Боко по добре ли живехте? При Боко даваха ли ви по 1 к безвъзмездно?
Hh публикува:
01 Май 2022 | 14:51
Реално това да купуваме Газ чрез посредник е пълна глупост. Само надуват сметките, защото слушаме американските идиоти. За протеста нищо не съм чул иначе и аз щях да дойда

Добавете Вашия коментар

TOP