Подаряват 12 000 дръвчета на хората в Благоевград

05 Април 2023 | 10:31
0 коментара
Общество
Благоевград
Подаряват 12 000 дръвчета на хората в Благоевград

Гората бг ще подари 12 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Благоевград и  региона.  Ще бъдат раздавани директно на всеки желаещ.

 За поредна година по време на кампанията ще бъдат подарени плодни -слива жълта афъзка, малини сорт херитедж, ябълки, дюли, кайсия, орехи, череши, както и медоносни –  ясен, явор, липа, златен дъжд, акация, красиви и ароматни текоми, дъб цер, източни туи и други.

Дръвчетата ще се раздават на 9 април (неделя) от 10:00 на площад „Георги Измирлиев“,  като повечето  са  с размер 30 – 120 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива по 2,5 м, а церът е едногодишен.

 Малините, сливите жълта афъзка, дюлите, кайсиите, орехите са директно плододаващи, а черешите и ябълките НЕ са облагородени (подложки са ) и следва да се облагородят.  Размерите варират.

Необходима е да се носят найлонови пликове/ малки чували,  здрави.

 Всеки ще може да получи по колкото иска дръвчета -10, 20 или колкото може да засади.

Целта на подета благородна кампания,от Гората бг, е заедно да се доближим до 3 милиона дървета (вече са засадени 2,40 милиона) и Благоевград и региона да бъдат по-зелени, красиви и чисти.

Добавете Вашия коментар

TOP