Под мотото "Следвай звездата, озари пътя“ ще премине коледният фестивал в Благоевград

03 Декември 2018 | 15:00
0 коментара
Култура

Коледният фестивал на Община Благоевград тази година ще бъде под мотото „Следвай звездата, озари пътя“. Това каза на пресконференция по повод фестивала заместник-кметът по „Култура и хуманитарни дейности“ към Община Благоевград Христина Шопова.

Тя посочи, че средствата, които бъдат събрани, ще бъдат дарени за малкия Иван, който е с онкологично заболяване. По думите й по-голямата част от сумата за лечение вече е събрана, и надеждата на Общината е след фестивала да бъде събрана цялата сума.

Христина Шопова отбеляза, че и тази година, както и предишните Дядо Коледа ще пристигне по различен атрактивен начин, като на 5 декември на запалването на светлините на града и на коледната елха, програмата ще стартира в 18,30 часа, а Дядо Коледа ще пристигне около 19,00 часа.

Заместник-кметът допълни, че всички общински институции подготвят коледни концерти и представления в рамките на фестивала – Камерна опера, Биг Бенд, Клуб по художествена гимнастика „Пирин“, Ансамбъл „Пирин“, Куклен театър-Благоевград, Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград“ и други.

Христина Шопова подчерта, че и тази година ще има четене на коледни приказки за най-малките във фоайето на Община Благоевград – „Часът на приказния разказвач“.

Христина Шопова заяви, че и тази година отново ще има кутия за коледни писма.

Добавете Вашия коментар

TOP