Под арка в цветовете на трибагреника, първокласниците на Крупник прекрачиха училищния праг

15 Септември 2020 | 15:39
0 коментара
Култура

Днес е 15-ти септември. Първият учебен ден. Ден на ново начало. Празничен ден.

На този ден, в нашата община, училищните дворове на три училища се изпълват с усмивки и трепети за нови знания. Едно от тези училища е училището в село Крупник.

Тържествено откриха новата учебна година в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Крупник. Тази година първият учебен ден премина по-различно от другите. За първи път в историята, учебната година започва в условия на извънредна епидемична обстановка.

Тази година първият учебен ден премина при засилени мерки за сигурност.

Официално тържество имаха само децата от първи, пети и осми клас, а останалите се събраха в класните си стаи. Днес, в двора на училището, с кратка празнична програма бяха посрещнати 16-те първокласници, чиито класни ръководители са Павлинка Чифлигарова и Цветанка Костуркова, учениците от 5-ти и 8-ми клас и техните родители. 250 са учениците на училището тази година.

"Честит първи учебен ден и успешна нова учебна година! Да са всички здрави и да имаме късмет за една спокойна учебна година! Нека днешните предизвикателства да са по-скоро възможности да развиваме образованието си на по-съвременно ниво! Нека цялата информация, която събрахме преди началото на учебната година, да ни е полезна, а не да ни стряска. Когато човек има информация и знания, ще прави правилните избори във всяка ситуация. Бъдете здрави! Ценете знанието! Успех“ - пожела зам.-кметът на община Симитли Евгения Георгиева.

Естествено, тържеството не мина без плискане на менче с вода, а преди това богата танцово-музикална програма и рецитал.

Под арка в цветовете на трибагреника, първокласниците на Крупник прекрачиха училищният праг и влязоха в класната си стая, където ги очакваше питка с мед.

„Уповавайки се върху вечните нравствени устои на моята праотеческа вяра, в името на св. Стилян Детепазител, в името на славянското писмо и четмо – св. Константин Кирил Философ и брат му св. Методий, в името на педагога, дефектолога и лечителя св. Климент Охридски, пред лицето на моите преподаватели и близки, които вземам за свидетели и гаранти, се заклевам, че по силата на цялостно придобитите от мен педагогически знания и умения, ще върша през моя живот напълно и пранилно всичко, което е по повелите на педагогическата деонтология.

Тържествено се заклевам да уча и възпитавам всички свои ученици и възпитаници равностойно и без лицемерие, винаги и само според научните истини и зания, като развивам творческите им сили и индивидуални способности“ - в класната стая Г-жа Павлинка Чефлигарова прочете клетвата на педагога, след което отец Величко отслужи водосвет за здраве и успешна учебна година.

Ваня Узунова - старши експерт в организация на образованието на община Симитли, Иванка Чакалска - кмет на с. Крупник, директорът на СУ " Св. Св. Кирил и Методий" с. Крупник – Венцислав Кълбов, пожелаха на учениците, учителите и родителите здраве и една успешна учебна година, изпълнена с много щастливи мигове.

Добавете Вашия коментар

TOP