Почивката у нас - хит сред румънците

15 Март 2021 | 13:21
0 коментара
Бизнес

България е изключителен хит за лято 2021 в Румъния. Това показват резултатите на участвалите 40 компании в онлайн туристическата борса TTR в Букурещ. Търсенето е за почивки по родното Черноморие започва още от великденските и майските празници. Румънците обичат да почиват в Банско и Пампорово.

Това коментира зам.-председателят на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) Галин Георгиев. 

Сред най-търсените курорти са Албена, Златни пясъци, Св. Константин и Елена и по-малко Слънчев бряг.

По-заможните румънци пък избират Дюни, където цените са по-високи и имат спокойствието на затворения комплекс, обясни Станимир Йосифов от родна туристическа компания, предава travelnews.bg.

"Изненадани сме от големия интерес към България от румънците. Търсенето е основно на 4 и 5 звезди хотели по цялото крайбрежие", коментира Ваня Овчарова, управител на друга турагенция. Според нея румънците познават добре България и е хубаво да бъдат задържани като клиенти, защото са голям пазар. 

Румъния е най-големият пазар за българския туризъм и заема първо място по чуждестранни туристи. От северната ни съседка са пристигнали над 1.2 млн. гости през 2019 г., показват данните на Министерството на туризма. През миналото лято, повечето хотелиери по морето разчитаха именно на българските и румънските туристи.

Добавете Вашия коментар

TOP