Почит към основателите, приятелски мач и дълга трапеза по случай 50-годишния юбилей на футболен отбор „Струма“ (Черниче)

08 Октомври 2023 | 20:11
0 коментара
Общество
България
Почит към основателите, приятелски мач и дълга трапеза по случай 50-годишния юбилей на футболен отбор  Струма  (Черниче)
Приятелски мач с много майсторство, красиви комбинации и приятни емоции събра всички ветерани на футболния отбор на „Струма“ (Черниче) по случай  50-годишния му юбилей.
Главен съдия на футболната среща беше Стефан Апостолов.
Кандидатът за кмет на община Симитли Апостол Апостолов и кандидатът за кмет на село Черниче Георги Стефанов от Партията на зелените се включиха в мача.
Мачът започна с почит към паметта на всички футболисти, които са на звездния футболен терен:  Петър Нусков, Димитър Коцев, Андон Андонов, Иван Андонов, Кирил Темелков и Иван Янчев.
Футболен отбор „Струма“ (Черниче)  има дълга история. От създаването си през далечната 1953 до 1963 година, отборът носи името „Чардафон Орловец“.
От 1963 до 1973 е с името „Барселона“ и след 1973 - до момента носи името „Струма“ (Черниче).
Първите капитани на отбора са били Георги Благоев, Кирил Циронков, Петър Миленков, Иван Димитров и Александър Николов. Координатор на отбора през периода на 1987 до 1997 година е бил познатият на всички футболист Иван Янчев. Отборът редовно е бил в Окръжна Б група. Последната футболна среща на отбора е през 1997 година.
Всички ветерани получиха тениска за 50-годишния юбилей на отбора, както и магнит с емблемата на футболния отбор „Струма“ (Черниче). Красимир Димитров, познат на всички с прякора „Бразилеца“, носеше знамето на отбора и благодари на всички, помогнали празника да се случи – на Апостол Апостолов, Стоян Стоилов, Тони Здравчин, Кирил Циронков и други, както и на организаторите на празника  - Славчо Иванов, Михаил Усайнов и други.
„Имах честта и удоволствието да съм съдия и да ръководя вълнуващия мач по случай 50-годишния юбилей на ФК„Струма“ (Черниче). - каза Стефан Апостолов и добави, че и двата тима са доказали, че не са забравили как се играе добър футбол и са демонстрирали феърплей на терена.
Продължението на мача  се състоя  на трапезата, където, обединени, футболистите си пожелаха здраве, успех и да са заедно и на 100-годишнината на футболния отбор „Струма“ (Черниче)!
 

Добавете Вашия коментар

TOP