Почистване на речното корито на Глазне

19 Септември 2023 | 15:29
3 коментара
Общество
Благоевград
Почистване на речното корито на Глазне
Банскалии познават добре буйния и понякога непредвидим характер на река Глазне. В историята на града се помнят няколко наводнения с тежки последици за населението.

Поради това, преди повече от половин век са изградени стените и праговете на реката, затова миналата година дъното на Глазне беше укрепено в протежение на почти километър в критична част от течението й , затова работим упорито за довършването на стените до водослива на Демянишка и Бъндеришка реки.

А ежегодното почистване на речното корито на Глазне е рутинна работа, която се извършва в края на лятото и началото на есента, когато водите са най-ниски, а тревите и храстите са спрели растежа си.

Както всяка година, така и тази, планираното почистване е заложено месеци по-рано и изпълнението му не е в резултат на изказани мнения и препоръки по време на сесията на Общинския съвет на 14 септември.

Тогава почистването на р. Глазне вече беше започнало в долната част на течението й и ще продължи по цялото протежение на коритото през гр. Банско.
Иван Кадев, кмет на община Банско

Добавени коментари

бу публикува:
19 Септември 2023 | 19:20
колко ли милиона открадна кадев?
Да беше,ама не е публикува:
19 Септември 2023 | 16:34
Да беше Икономов кмет,та да я почистиш ти,ама не е и сега ще връзваш термопомпи.
А ако беше Мимо кмет... публикува:
19 Септември 2023 | 15:37
Ако беше Мимо Клечеров /от Обидим/ кмет щеше да почисти коритата и на Струма,и на Места,но му "мина котка път" и сега ще почисти само Глазне! Жалко!

Добавете Вашия коментар

TOP