Почина създателят на джаз феста в Банско - д-р Емил Илиев

15 Ноември 2020 | 22:52
3 коментара
Общество

Почина създателят на джаз феста в Банско - д-р Емил Илиев. Новината бе съобщена от екипа на фестивала, който тази година имаше своето 23-о издание. За първи път международният музикален форум е организиран през 1998 г. Според д-р Емил Илиев всичко започва по-рано - в началото на 90-те години, в хотел, разположен в местността Бетоловото, на 14 километра от Банско.  

Д-р Илиев е роден през 1947 г. Той е дерматолог и специалист по акупунктура. Почетен президент е на Българското дружество по традиционна китайска медицина. Новината за кончината на д-р Илиев съобщи на профила си във Фейсбук и шефът на Булфото Евгени Димитров: "Отишъл си е доктор Емил Илиев, човекът, който създаде и доведе почти до четвърт век Банско джаз фест.  Не сме били особено близки с него, той беше рязък човек, но винаги открито поставяше своите условия на работа, никога не ни лъжеше, и в крайна сметка е причината да прекарваме чудесните августовски фестивални дни всяка година, сред любима музика и приятели със сходен вкус.  Веднъж ми разказа за безкрайно сложната схема, по която успява да настани музиканти и доста журналисти по хотелите, за да се случва фестивала, и му свалих шапка за комбинативността.  Тази година беше бесен на цялата ситуация с коронавируса, но държеше да има фестивал, и фестивал имаше.  Дали ще го има и догодина? Дано се намерят хора, които, обединени, да успеят да постигнат това, което той постигаше сам в продължение на 23 години."

БЛИЦ

Добавени коментари

Веселинка публикува:
16 Ноември 2020 | 17:51
Да не влизаме в спорове, но да помним миналото и всичко, което направи Доктора с много хора, отдадени на каузата Банско!
Banskalia публикува:
16 Ноември 2020 | 17:41
Айда айда и вие на сека манджа мерудия
Аз съм бурята! публикува:
16 Ноември 2020 | 00:20
Лека му пръст! Не може обаче да ни се отрече ролята на нас с Жоро Икономов в това мероприятие, минали сме през много битки и всъщност ние го популяризирахме с качествен пиар. Мдаа...

Добавете Вашия коментар

TOP