Почина футболната легенда Джанлука Виали

06 Януари 2023 | 12:02
0 коментара
Спорт
Почина футболната легенда Джанлука Виали

Още едно голямо име в света на футбола почина. Италианската легенда Джанлука Виали си отиде на 58 години след тежка борба с рака. 

Прочетете ощеОтхвърлиха декларацията на ПП, връщат празен мандата на президентаВъзстановиха водоподаването в Пловдив, обезопасиха аварията с дървоПрелезът на бул. „Пещерско шосе” и бул. „Копривщица” ще остане затворен поне до обядКалоферци влязоха в Тунджа! Изви се мъжкото хороТвърде късно е Георги Титюков да се учи, след като "първите" 26 години не му стигнаха

В последния месец светът на футбола загуби Синиша Михайлович, който се бореше с левкимия и Краля на футбола - Пеле. 

Виали е играл за Кремонензе, Сампдория, Ювентус и Челси. Бивш национал на Италия с бронзов медал от Световното през 1990г. Бил е мениджър на Челси и Уотфорд, а за последно беше в щаба на Роберто Манчини, когато Италия стана европейски шампион през 2021г. 

Два пъти е шампион на Италия, печелил е Шампионска лига, Купата на УЕФА, Купата на носителите на купи, Суперкупата на УЕФА и още доста отличия с отборите на Сампдория, Ювентус и Челси. 

Като играещ треньор на Челси е носител на ФА Къп, Купата на лигата, Чарити шийлд, Купата на носители на купи и Суперкупата на УЕФА.

Добавете Вашия коментар

TOP