Победителят в Банско Марко Одермат очарован от пистата и от публиката

10 Февруари 2024 | 18:52
0 коментара
Спорт
България
Победителят в Банско Марко Одермат очарован от пистата и от публиката

Лидерът в класирането за Световната купа по ски алпийски дисциплини Марко Одермат каза, че иска да печели всяко състезание, в което участва и това е неговата цел, но е наясно, че конкуренцията винаги е готова да го свали от върха.

Швейцарецът победи в гигантския слалом в Банско, като така записа шестия си успех от шест старта в дисциплината този сезон. 

"Радвам се, че съм тук и че постигнах първата си победа в Банско. Пистата е страхотна и чувството да се пускаш по нея е чудесно. Не знаех, че пистата носи името на Алберто Томба. Преди малко го видях. Той е прекрасен човек и идол на много скиори", каза швейцарецът пред БТА.

МАРКО ОДЕРМАТ ТРИУМФИРА В СЪБОТА В БАНСКО
ски алпийски мъжески алпийски мъжески алпийски мъже
29

"Организацията в Банско е на много високо ниво и публиката е прекрасна. Усещаш как тя се вълнува от състезанието. Искам да я поздравя! Опитвам се винаги да печеля. Понякога това е по-лесно, понякога е по-трудно и разликите са съвсем малки. Надявам се, че този сезон няма да има кой да ме победи. Ще направя всичко, за да не се случи това. Но предстоят още много състезания, на много писти и при различни състояния на снега. Сезонът е дълъг и конкурентите ми ще използват шансовете", каза още Одермат.

Той добави, че няма да има време да празнува успеха си тази вечер, тъй като утре в ранни зори лети. снимка: Gong.bg

Добавете Вашия коментар

TOP