По сигнал на колега за пренабити номера: Криминалисти иззеха за проверка мерцедес на семейството на санданския полицай М. Кацаров

08 Февруари 2023 | 18:12
2 коментара
Криминално
По сигнал на колега за пренабити номера: Криминалисти иззеха за проверка мерцедес на семейството на санданския полицай М. Кацаров

Експерти не потвърдиха манипулацията, потърпевшият: Няколко „зрънца” в полицията създават голямо напрежение

Прелюбопитна ситуация се разигра в понеделник в Сандански. Къщата на полицая Марио Кацаров и съпругата му около 11 часа е била окупирана от десетки полицаи заради подаден до директора на ОД на МВР в Благоевград сигнал, че семейният им автомобил, марка „Мерцедес”, е със съмнения за пренабит и манипулиран номер на двигателя.

Акцията провокира напрежение, тъй като сигналът бил подаден от друг полицай – Валентин Бешков. Репортер на „Струма” се свърза с Марио Кацаров, който потвърди информацията и уточни, че автомобилът на семейството се води на името на съпругата му.

От Благоевград била изпратена криминалистична лаборатория в Сандански за експертиза на колата. С репатрак на Пътна помощ мерцедесът е транспортиран към сервиз в града, който обслужва служебните автомобили на полицията. Извършената експертиза не е потвърдила, че номерът на двигателя е пренабит, и мерцедесът е върнат обратно на семейство Кацарови.

Вчера репортер на „Струма“ се свърза с Марио Кацаров, който бе лаконичен: „Между колегите се създава от няколко „зрънца“ голямо напрежение. Неправомерни сигнали се пращат до институции с цел уронване на престижа“, категоричен е той.

Свързахме се и с посочения като подател на сигнала Валентин Бешков, за да разберем какво е подбудило съмненията му за колата на полицейската съпруга, но той отказа коментар по случая и ни препрати към пресцентъра на МВР.

Докато в структурата на полицията в курортния град вървят вътрешни интриги между отделни служители, санданчани се оплакват, че полицаи упражняват системен тормоз върху граждани, а кримиконтингентът е оставен необезпокояван. Факт е, че десетки коли в града осъмват със срязани гуми, залети с киселина, напръскани със строителна пяна или пък директно се опожаряват. Последното е често срещана форма на отмъщение или сплашване в Сандански, а няма нито един разкрит случай. /Струма/

Добавени коментари

Куко публикува:
10 Февруари 2023 | 23:19
Копеле ще се нагласиш яко копеле мръсно няма да те забравя боклук
Куко публикува:
10 Февруари 2023 | 23:17
До Бешков педал мръсен

Добавете Вашия коментар

TOP