По Коледа стават чудеса! Племенникът на П. Михтарски - Сотир дари инвалидна количка на мъж от Благоевград!

24 Декември 2021 | 13:03
0 коментара
Общество
По Коледа стават чудеса! Племенникът на П. Михтарски - Сотир дари инвалидна количка на мъж от Благоевград!

По Коледа стават чудеса! В навечерието на най-светлия семеен празник – Рождество Христово племенникът на футболната легенда и емблема на Пирин Благоевград Петър Михтарски - Сотир Въчков дари инвалидна количка на мъж от Благоевград!

Количката е чисто нова, закупена преди години за вече покойната майка на Любомир и Сотир Въчкови.

Въпреки непрежалимата загуба и тъга по най - близкия си човек, младежът стиска зъби и решава за Коледа да направи добро дело, като дари количката останала от майка му на някой нуждаещ се от нея.

Така, ден преди Коледа, 55 - годишен мъж от Благоевград с онкологично заболяване се сдобива с инвалидната количка дарена му от Сотир. По - рано днес, тя бе приета от съпругата на болния човек, която развълнувано сподели:

"Доброто е живо, но нека не е само по Коледа. Не намирам думи, с които да благодаря за милия жест. За съпругът ми и мен, това е нашето коледно чудо.Нека има повече добри хора като Сотир, които да откликват със сърце и душа на болките и проблемите на нуждаещите се. Той е младеж за пример, от който много могат само да се учат. Дай Боже повече добри хора да има по света и тогава всичко ще си дойде на мястото. Вярвам, че добрата постъпка няма да остане незабелязана от Господ и Сотир ще бъде възнаграден многократно за нея", заключи тя. 

TOP