По идея на кмета Ревански: 300 човека чистиха река Места в Белица

30 Март 2021 | 16:25
0 коментара
Общество

Под мотото „Да изчистим река Места заедно” около 300 човека откликнаха на призива на кмета на община Белица Радослав Ревански за почистване на коритото на река Места.

По това време на годината река Места и нейните притоци са изключително пълноводни, заради топящи се снегове, и от години носят тонове отпадъци от нерегламентираните сметища в близост до коритата им.

Идеята на кмета на Белица Радослав Ревански за провеждане на акцията, бе да се изчистят не само замърсените зони около водоема, но и да се провокира по-голямо самосъзнание у хората по отношение чистотата на околната среда. Хората от района трябва да изградят чувство на отговорност при изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани места, каквото е коритото на река Места.

"Природата може да бъде спасена от човешката намеса само чрез човешката любов!", коментира пред всички присъстващи Радослав Ревански.

В акцията по почистване на урбанизираната зона преминаваща през община Белица се включи цялата общинска администрация, кметове на населени места и много доброволци.

TOP