По-хладен и дъждовен уикенд! Живакът удря 30 градуса в началото на седмицата

14 май 2022 | 08:26
0 коментара
По-хладен и дъждовен уикенд! Живакът удря 30 градуса в началото на седмицата

Уикендът идва със захлаждане. След няколко дни на почти лятно време и с високи температури от около 30 градуса ни очаква период на леко захлаждане. Той започна още от петък вечерта и ще продължи до неделя следобед.

Периодът ще е значително по-влажен в сравнение с изминалите дни. Ще има гръмотевична дейност и интензивни валежи с петнист характер. Прогнозата за градушки обаче е ограничена. Температурите ще се понижат и минималните ще са 12-15 градуса, а максималните - 22-26 градуса.

От неделя вечерта обаче отново започва затопляне. Така в понеделник и вторник ще се радваме на много високи температури. Живакът ще удари 25-29 градуса, на места дори не е изключено и 30 градуса.

Ще преобладава слънчево и сухо време. Има вероятност на места в Южна България да превали, но валежите ще са краткотрайни. 

От сряда в страната ще нахлуе свеж въздух и ще имаме по-ниски температури. Валежна ще е обстановката и в четвъртък. Минималните и максималните температури ще се понижат чувствително. Така в сряда минималните ще са 10-13 градуса, а максималните ще са 18-19/

От петък обаче ни очаква по-топло време - 22-27 градуса. Минималните пък ще са 11-15 градуса.


Добавете Вашия коментар!