По-евтино осветление в село Микрево общ. Струмяни

19 Април 2017 | 15:43
0 коментара
Общество

Проект за въвеждане на възобновяеми енергийни източници и подобряване на енергийната ефективност изпълняват нашата община Струмяни и македонската Василево по трансгранична програма България – Македония – ИНТЕРРЕГ-ИПП. Общият бюджет е в размер на 247 339,15 евро.

Настоящият проект въвежда енергийно ефективно осветление в най-голямото селище на община Струмяни – Микрево, като по този начин осигурява необходимия санитарен минимум за осветление през нощта със значително намаляване на консумацията на енергия и на публичните разходи. Другата основна инвестиция ще бъде въвеждането на енергийно ефективни мерки и възобновяеми енергийни източници в училището в село Седларци в община Василево, които ще осигурят здравословна образователна среда за деца, намаляване на разходите за електроенергия за осветление с използване на възобновяеми енергийни източници за сградата на училището и уличното осветление.

По проекта се проведе и обмяна на опит под надслов „Проблеми и предизвикателства за общинските администрации на Струмяни и Василево при прилагането на мерки за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници“. Специалисти от държавната администрация в Струмяни и Василево представиха своя опит и добри практики в тази област. Една от целите е да се засили трансграничното сътрудничество между хората и институциите в региона, с цел съвместно справяне с общите предизвикателства и да се експлоатира неоползотвореният му потенциал.
Владимир Симеонов/Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP