ПО ДАННИ НА НИМХ: 143 дни дишаме прах от Сахара! Слънце днес, гръмотевици утре

06 Април 2024 | 09:23
1 коментара
Общество
България
ПО ДАННИ НА НИМХ: 143 дни дишаме прах от Сахара! Слънце днес, гръмотевици утре

Цели 143 дни от миналата година сме дишали пустинен прах от Сахара, това показват наблюденията на специалистите от Националния институт по хидрология и метеорология, които следят атмосферната циркулация. Месецът, в който е имало най-много дни с пренос на пустинен пясък, е октомври. Тогава той е бил в атмосферата 24 дни от месеца. А месецът, в който е имало най-малко прах, е декември, когато е имало само пет такива дни. 

Тези дни не се очаква пренос на пустинен пясък. Днес ни очаква хубаво и предимно слънчево време. През нощта срещу неделя и през деня на места в Източна България ще има краткотрайни валежи, като  следобед  те ще са придружени с гръмотевици. Това е възможно да се случи и в планините. В неделя живакът ще сочи между 18 и 23 градуса. По морето се очаква слънчево време.

През следващите дни ще се радваме на слънчевите лъчи, Условия за краткотрайни валежи ще има към четвъртък и петък. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - между 20 и 25 градуса. След това температурите бавно ще се повишават до сряда, когато ще са най-високи  и ще стигат между 22 и 27 градуса. Телеграф/Милена Димитрова

Добавени коментари

Бг публикува:
06 Април 2024 | 10:11
Нормално! Нали сме африканска държава!

Добавете Вашия коментар

TOP