По Черноморието започват сезонните намаления

06 Септември 2020 | 10:38
0 коментара
Бизнес

Сезонните намаления по морето започват. В голяма част от хотелите цените паднаха още в края на август. Някои ресторанти също намалиха цените дори наполовина. 

Голяма част от хотелите в Слънчев бряг и Несебър ще работят почти до края на месец септември, а някои дори до октомври след като Израел отвори своите граници. Намаленията за нощувки са от 20% до 50% , важат и за малките еднофамилни хотелчета на юг от Бургас.

От бранша са категорични, че септември не е за по-бедните туристи, а за тези които търсят спокойствие и нямат ангажименти с ученици. Туристи пристигат и заради старта на фестивал Аполония в Созопол, рибния фест в Царево и други интересни събития в края на сезона.

Повечето концесионери на плажове редуцираха броя на спасителите по пясъчните ивици, но гарантират морски гардове до края на септември. А може дори и през октомври, ако има туристи. 

В Бургас, където хотелите и ресторантите работят целогодишно, очакват възрастни двойки от чужбина. А през уикендите и посещения от турски семейства след отваряне на границата с южната ни съседка.

Добавете Вашия коментар

TOP