Плувните клубове в Благоевград се връщат към нормален ритъм след пандемията от коронавирус

19 Юни 2020 | 08:43
0 коментара
Спорт

Плувните клубове в Благоевград постепенно се връщат към нормалния си ритъм след принудителната пауза заради пандемията от коронавирус. Изявените възпитаници на „Пирин“ и „GD Sport”, чиито школи през последните десетина години неизменно са сред водещите в България и редовно произвеждат държавни шампиони и рекордьори, подновиха тренировки на 26 май, а вече занимания водят и децата от подготвителните групи.

Близо два месеца и половина без вода обаче е твърде сериозен проблем, който няма да позволи на плувците да постигнат оптималната си форма скоро, а за състезателни резултати може да се говори едва през следващия сезон. Иначе единственото нещо, което прави впечатление в комплекса наред с предохранителните мерки на входа, е напълно ограниченият достъп на родители до трибуните на басейна с олимпийски размери. Това се прави, за да се ограничи разпространението на Ковид-19. Близките на малчуганите остават да изчакат децата си отвън на паркинга, в работещото кафене или у дома, за да се върнат в края на тренировката.

Плувните си навици могат да подновят и свободни посетители. Засега напливът не е както преди налагането на извънредното положение на 13 март, но желаещи не липсват. Срещу 5 лева на час басейнът работи всеки делничен ден от 6.00 до 21.00 ч., а в събота и неделя – от 8.00 до 21.00 ч. Най-предпочитан от гражданите е промеждутъкът 11.00-15.00 ч., когато са свободни всичките 10 коридора, защото клубовете нямат занимания. През останалото време „GD Sport” и „Пирин“, към който се подготвят и 9 състезателки по синхронно плуване, ползват 80 процента от водната площ, но пък гостите имат шанса да сверят часовник с някой от шампионите и да получат нагледен урок по кроул, бътерфлай, гръб или бруст. За сигурността се грижат четирима спасители, сред които е и бившият състезател и треньор Методи Мишев.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP