Плувецът Г. Цурев се върна със злато в родния „Пирин“ след 10-г. пауза

14 Февруари 2024 | 09:11
0 коментара
Спорт
Благоевград
Плувецът Г. Цурев се върна със злато в родния  Пирин  след 10-г. пауза
Многократният държавен шампион и рекордьор Георги Цурев се върна в родния „Пирин“ след 10-годишна пауза и донесе златен медал на благоевградския клуб от плувен турнир „Гладиатор“ в София.

Бившият национал триумфира на 50 метра бътерфлай с време 25.69 секунди, изпреварвайки само с 2 стотни Калоян Коев (НСА). С бронза се окичи Явор Милачков (25.86) от „Оренда“ (Вн).

Откритието на треньорката Валентина Атанасова замина за Германия през лятото на 2013 г. и се установи в Хайделберг, където няколко години се състезаваше за „Некар“. По-късно се върна у нас и продължи кариерата си в „Астери“ (Вн), а в края на 2022 г. отиде да учи и тренира в САЩ. Наскоро обаче се прибра в София.

Прекъснах, понеже нямах желание повече да се занимавам с плуване. Но то взе да ми липсва. По-скоро адреналинът и емоциите от състезанията. Затова реших да се пусна отново в басейна, и то за „Пирин“.

Там започнах и там искам да приключа кариерата си.

В момента не тренирам специфично за плуване. Правя го от респект към „Пирин“, заради онова, което отборът и треньорите са ми дали. Затова се пускам на спринтови дисциплини, където мога да използвам повече сила, понеже прекарвам доста време във фитнеса“, коментира Г. Цурев. Отлично в столицата се представиха и двама от подрастващите пиринци.

Денис Кулев бе над всички при момчетата, родени през 2012 г. Той заслужи 5 златни медала (50 бруст, 50 бът., 100 гръб, 100 бът., 100 съчетано) и купата за най-добър състезател по таблицата на ФИНА в своята възраст, а Лаура Димитрова (12 г.) взе злато на 100 съч., сребро на 200 съч. и бронз на 50 св. стил и 50 гръб. Мария Вълчева от „Вихрен“ е първа на 100 бруст и втора на 200 св. стил. В проявата се включиха 329 плувци на 27 клуба.\struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP