Плоскостите на новия покрив на кооперативния пазар в Благоевград провиснаха, граждани гневно: Струваше 2 млн. лв.

07 Декември 2023 | 13:02
8 коментара
Общество
Благоевград
Плоскостите на новия покрив на кооперативния пазар в Благоевград провиснаха, граждани гневно: Струваше 2 млн. лв.
Управителят на общинското дружество „Пазари” Ю. Иванов: Проблемът е от две седмици, детайлите са поддали под тежестта на лампите

Снимки на новия покрив на кооперативния пазар в Благоевград, на които се вижда, че част от панелите са се огънали, разбуниха гражданска дискусия с гневни коментари, че преди да са минали и 4 месеца експлоатация, съоръжението за близо 2 млн. лв. е протекло. Дали е така и какъв е проблемът с издутите планки на тавана попитахме управителят на общинското дружество „Пазари“ Юлиян Иванов, който стопанисва обекта.

„Нека тези, които твърдят, че покривът е протекъл, да ми покажат къде има теч“, реагира той спонтанно и обясни:

„Преди 2 седмици забелязах, че няколко от плоскостите са огънати и веднага сигнализирах на управителя на „Биострой“ Васко Бачев да изпрати хора да направят оглед и да видят какъв е проблемът, тъй като на тази фирма бе възложена поръчката и тя отговаря за гаранцията. Хората дойдоха с вишка, прегледаха внимателно всичко, включително и две тръби, поставени специално да извеждат водата, ако се получи запушване, но никъде не се откри теч. Оказа се, че издуването на плоскостите е в резултат на тежестта на монтираните лампи и ме успокоиха, че няма повече да се изкривяват. Явно архитектите и проектантите не са преценили добре този детайл. Попитах дали въпросните платна може да пропуснат влага, обясниха ми, че преди да се монтират, са обработени специално да няма такъв проблем. Оттогава всяка сутрин проверявам дали няма и други огънати плоскости, но нито на първите са се увеличили дъгите, нито има нови. Ако забележа проблем, отново ще сигнализирам, а гаранцията е 8 години”, каза управителят на „Пазари“ ЕООД Ю. Иванов. /Струма бг

Добавени коментари

no name публикува:
08 Декември 2023 | 13:26
Изкривени са защото дървото е зелено не е изсъхнало когато са ги правили,не са сложили сух материал щото е по скъп ,и са откраднали повече пари -затова.
rvm публикува:
08 Декември 2023 | 10:24
Що бе, глей какво яко изглежда ... Допълнителна екстра
Кировизъм публикува:
08 Декември 2023 | 08:56
Тия плоскости да не са от ПДЧ или МДФ? Ебати тежките лампи?
Петър публикува:
08 Декември 2023 | 00:06
Това е навес....
Петър публикува:
08 Декември 2023 | 00:05
Прокоратурата да се самосезира и да подгони Тръчи лажи! Много кинти е откраднал....
Спасова публикува:
07 Декември 2023 | 19:35
Кой и защо още търпи неграмотния Ю. Иванов на тази длъжност? А като капак - се държи и арогантно. Или още по-неграмотното му синче - великият футболен съдия и общински съветник - всеки път от различни партии, го държи на този сладък пост!
палячо публикува:
07 Декември 2023 | 18:12
Деба, че си тъп, Бриндо.
Danica публикува:
07 Декември 2023 | 15:04
А защо са монтирани тези лампи на това безумно съоръжение? Това нощен пазар ли е?

Добавете Вашия коментар

TOP