Плогинг в Разлог

17 Април 2024 | 17:15
0 коментара
Спорт
Благоевград
Плогинг в Разлог

Канят на "Плогинг в Разлог". Призовават всеки да отдели минимум 10 минути за физическа активност и време - за да извървят най-малко 5000 крачки, докато събират количество отпадъци, локализиран в зоните за спорт и релакс.

До 22 април общинарите планират да се почисти около езерото в местността “Саровица” и стадион "Септември" тази събота.

В края на спортното предизвикателство, участниците събрали най-много чували с боклук и извървели най-много крачки часа ще бъдат отличени със специални награди. 

По време на пролетното почистване, Община Разлог предоставя чували и ръкавици на участниците и се *ангажира с извозването на събраните отпадъци до регионалното депо, като за натоварването на същите ще се разчита на участниците в инициативата - да предоставят точна локация и часови диапазон за осигуряване на превоз.

Плогинг е нова фитнес тенденция, която започва в Швеция.

Той свързва джогинг и събиране на боклуци от пространството, в което хората тренират. В България Плогингът се популяризира от доброволци към Асоциация за развитие на българския спорт, а от тази година и в партньорство със Спортен клуб “Академия Пирин”.

Най-доброто в Плогинга е, че освен повечето калории, които се изгарят в сравнение с обикновен джогинг, в същото време хората почистват и средата около себе си!

Добавете Вашия коментар

TOP