„Плюшена“ арт инсталация във вълшебния кът на „Часът на приказния разказвач“ очаква своите малки посетители

12 Декември 2021 | 12:30
0 коментара
Култура
Плюшена  арт инсталация във вълшебния кът на  Часът на приказния разказвач  очаква своите малки посетители

Арт инсталация от плюшени мечета в различни цветове и размери е част от тазгодишното вълшебно пространство на „Часът на приказния разказвач“.

Красивият детски кът е разположен във фоайето на Община Благоевград, където традиционно и тази година ще бъдат четени и пресъздавани приказки на най-малките.

 Инициативата стартира на 13 декември от 18.00 часа и ще продължи до 17 декември, когато кметът Илко Стоянов ще чете на малките гости и жители на града. Участие ще вземат още актьори от  ДТ „Енчо Халачев“, ДТ „Никола Вапцаров“, Общинския куклен театър - Благоевград и Лъчезар Кацарски.

По време на любимата за стотици деца инициатива, Община Благоевград е подготвила много изненади, сред които снежна дискотека, лакомства, музикална приказка.

 Мечетата разположени в кътчето на „Часът на приказния разказвач“ са поставени, за да допринесат за коледното настрение и уют. Сгушени на топло около камината,  плюшените мечета ще се грижат за празничното, весело и еуфорично настроение.

Идеята е взаимствана от глобалната игра, която завладя децата по света, вдъхновена от книгата на Майкъл Роузен „На лов за плюшени мечета“. Целта е децата да не скучаят в пандемичните времена, в които живеем, а именно в ограничения и забрани. Идеята на инициативата е всеки да постави на прозореца си плюшено мече или друга играчка и когато родителите изведат малките си деца навън на разходка без игри, те да търсят и да броят плюшените играчки. Нетрадиционната забава тръгва от Рейкявик, Исландия и благодарение на социалните мрежи бързо се разпространява по света, като вече e популярна в скандинавските страни, Австралия, Нова Зеландия, Нидерландия, Великобритания и САЩ, Белгия.

Кътът с плюшените мечета в Община Благоевград е чудесно място и за коледни снимки. Създайте прекрасни спомени на Вашите деца! Очакваме Ви всяка вечер, от 13 декември до 17 декември, от 18.00 часа във фоайето на Община Благоевград!

Плюшена  арт инсталация във вълшебния кът на  Часът на приказния разказвач  очаква своите малки посетители
Плюшена  арт инсталация във вълшебния кът на  Часът на приказния разказвач  очаква своите малки посетители

Добавете Вашия коментар

TOP