Плевнелиев и Близнашки пробваха да завлекат Борисов в евтин пиар сценарий! Издание на Прокопиев лансира опита за капан!

08 Юни 2015 | 07:49
0 коментара
Общество
Плевнелиев и Близнашки пробваха да завлекат Борисов в евтин пиар сценарий! Издание на Прокопиев лансира опита за капан!

Президентът Росен Плевнелиев и протежето му в служебния кабинет Георги Близнашки се опитаха да въвлекат Бойко Борисов в пиар сценарий, който цели да обслужи собствените им персони, коментират под сурдинка близки до Генерала.

Интригата лъсна, след като Плевнелиев поиска да открие паметник на цар Самуил в центъра на София, до базиликата "Св. София".

По-късно изпълнителният директор на фондация RiskMonitor Стефан Попов  призозава кметът на града Йорданка Фандъкова да отложи утрешната официална церемония, в която кой знае защо като официален гост наред с Плевнелиев е упоменат и Борисов.

Според нашите източници обаче Борисов не само не е давал съгласието си за подобно мероприятие, но и дори не е бил запознат с идейния проект на монумента. Плевнелиев и Близнашки, обаче искали да предизвикат по-широко медийно отразяване на проявата и така заблудили обществеността, че и Борисов ще я уважи.

Явно зажаднял за повече публичност Близнашки се е намърдал сред организаторите на проявата. Така той се надявал, че снимката му отново ще се появи в медиите редом с тази на премиера.

Интригата около появяваването на премиера бе завъртяна в едно от изданията на Иво Прокопиев - "Дневник".

Според Стефан Попов и колегите му нито стилът, в който е изпълнен монументът, нито мястото, на което се планира инсталирането му, са подходящи. Те са убедени, че този проект ще нанесе непоправима щета върху лика на едно от най-съществените символни места в столицата.

Източник: ПИК

Добавете Вашия коментар

TOP