Плесница по дясната идея: Вельо Илиев загърби подадената ръка от Реформаторския блок и прие да бъде водач на листата на кандидат съветниците на Сдружението на селските кметове

10 Септември 2015 | 21:43
7 коментара
Общество
Плесница по дясната идея: Вельо Илиев загърби подадената ръка от Реформаторския блок и прие да бъде водач на листата на кандидат съветниците на Сдружението на селските кметове

Вельо Илиев прие да оглави листата за кандидат общински съветници на Сдружението на кметовете на населени места в община Петрич - АСКЕР, като преди това отказа да стане водач на листата на Реформаторския блок. Това стана на пазена в дълбока тайна среща между него и селските кметове, проведена в сградата на Общинска администрация в четвъртък. Единствено масовото струпване на възторжени селски управници пред кметството издаде на гражданите, че се е случило нещо много важно.

Илиев първоначално приел подкрепата на АСКЕР за кандидатурата му за кмет, след което последвали ръкопляскания и прегръдки. Първоначално той заявил, че не иска да оглави листата на Сдружението, но няколко от най-верните му кметове настояли. Трогнат от горещата покана, той бързо приел да поведе листата на АСКЕР за кандидат съветници. Илиев обяснил, че е получил предложение и за водач на листата на Реформаторите, но отказа, тъй като между тях има разногласия, които могат да отблъснат разпръснат гласовете на десния електорат. 

Така за пореден път Вельо Илиев загърби десните партии, една от които – СДС, преди повече от 15 години го издигна и направи кмет. Всъщност, той бе кандидат за кмет от СДС само веднъж – първия мандат. Три пъти след това Илиев влизаше в предизборната надпревара като независим кандидат, оправдавайки се, че това е печелившата формула. От всичките местни избори през последните 15 години сега е най-сложният за СДС – Петрич и Илиев момент, и въпреки това той отказа да подаде ръка на своите съпартийци.

Едва ли Илиев ще бъде потупан по рамото за тази своя поредна политическа неблагодарност за създалата го като политик и управленец партия, особено като се има предвид последното указание Реформаторският блок в Петрич да излезе с обща листа за съветници. Вместо да се прояви като обединител, за какъвто се представя, той предпочете по лесното – да загърби дясната идея, и да се довери на сантиментите си към подчинените му селски кметове, с които вече 4 мандата играе в един отбор. В същото време създалият го отбор – този на СДС и десните сили в Петрич, остава без политическа власт  на „резервната скамейка”.

След всичко това става ясно едно – Веьло Илиев не е кандидатът на дясната идея и на избирателите от града и селата. Той е кандидатът на селските кметове, които чрез него искат да запазят всичките си привилегии на властта. 

Иначе се очаква Илиев да бъде издигнат за кмет на общината от няколко партии, обединени в сдружение.   

Добавени коментари

Велчооо публикува:
11 Септември 2015 | 20:36
не се ли наяде бе комунистче скрито и нагло
вили публикува:
11 Септември 2015 | 15:28
италтранс имаш най големи претенции а ни возиш с най големите таратайки
jfh публикува:
11 Септември 2015 | 15:26
вельо всички пътници петрич софия ни остави без свесен транспорт стия каруци къде ни с тия дранкулници къде ни возиш.вози се вече вельо ти ,унищожи и пътници и всичко останало.
Мустафа Каменски публикува:
11 Септември 2015 | 09:55
Инж. Азис няма нужда от партии.. В началото СДС му беше ракета носител, сега си има собствена групировка Сдружение АЗИС. Бандит до бандит, боклук до боклук... Дано малкото СДС-ари, които са останали, да разберат за кого да гласуват...
чиче публикува:
11 Септември 2015 | 09:24
този Гадъ велчо е заплел такива свински черва каквито никъде в България ги нема.Общината е превърната в пълен бардак и порно сериал.Хората са отвратени от действията му.Всички които милеят за града трябва да гласуват срещу велчо.И да знайте, че в момента в който падне от власт, ки го видим в райе костюм.
Маските падат публикува:
11 Септември 2015 | 07:57
Дано вече и най-големите късогледци да разберат що за човек са крепили толкова време като кмет.Една абсолютна фурнаджийска лопата, водена единствено от алчността си и стремеж за власт.За този човек е важно единствено и само властта като самоцел и средство за лично облагодетелстване и на кохортите тъпаци от села и паланки следващи го сляпо.Всички те са задружни, защото ги сплотяват далаверите и закононарушенията, които прокуратурата отказва да разследва.Наглото и нахално приемане на илиев да оглави листата на съучастниците си е храчка в лицето на т.нар. реформаторски блок.Ако там все още има останали, което е малко вероятно, хора с достойнство трябва час по скоро да се разграничат от този ПОДЛЕЦ. И да ходят на избори без кандидат за кмет, понеже вече се насраха.Айде всичко хубаво.
chestito публикува:
10 Септември 2015 | 22:14
Chestito za novia kmet Dimitar Brachkov a velio shte si hodi na selo

Добавете Вашия коментар

TOP