Планински спасители от Разлог и Банско отново спасяваха пострадала туристка в Пирин

16 Юли 2023 | 11:25
1 коментара
Общество
Благоевград
Планински спасители от Разлог и Банско отново спасяваха пострадала туристка в Пирин

Планински спасители от отрядите в Разлог и Банско провеждат трудна акция в Пирин по транспортиране на пострадала туристка, каза планинският спасител от отряда в Банско и заместник-кмет на общината Стойчо Баненски.

Сигнал за инцидента в планината е подаден малко преди 13:00 часа вчера. Веднага са сформирани екипи от Разлог и Банско. По първоначална информация пострадалата туристка е на 52 години и е със счупен глезен. Инцидентът е станал в района на Разложки суходол и Баюви дупки в Пирин планина. "Пострадалата е българка, инцидентът е от южната страна на Разложки суходол. От хижа "Яворов" до там се върви поне 3 часа, но като се има предвид, че носим и оборудване, времето ще се удължи", допълни Баненски.

Очаква се дълга акция, защото мястото е отдалечено. В акцията към момента участват шестима планински спасители от отряда в Разлог, с ръководител началникът на отряда Любчо Джолев. От хижа „Вихрен“ са се отправили и петима спасители от отряда в Банско, като към тях ще се присъедини и трета група планински спасители, каза още Стойчо Баненски.

След подаване на сигнала е потърсена помощ и съдействие с хеликоптер, но е отказан. 

Добавени коментари

ПСС публикува:
16 Юли 2023 | 15:52
Разбирам,че господин Баненски е в предизборна кампания,но въпреки всичко той е просто доброволец.ПСС-Банско няма ли си ръководство или до 29.10.2023г Баненски ще е говорител?

Добавете Вашия коментар

TOP