Писна им! Пътните строители започват безсрочна стачка

25 Юли 2022 | 12:20
0 коментара
Бизнес
Писна им! Пътните строители започват безсрочна стачка

От 27 юли пътните фирми започват безсрочни стачни действия в цялата страна. Това съобщиха от Браншовата камара "Пътища", откъдето призовават и Камарата на строителите, и синдикалните организации в строителството за подкрепа за протестите.

"Промяната" остави България без пътища, се казва в декларация на Браншовата камара "Пътища". Според камарата чашата е преляла след отмяна на заседанието на комисията по регионална политика от 21 юли, когато е трябвало да се вземе решение как ще бъдат извършени окончателните плащания за извършени дейности на пътните фирми и да се променят текстове в Закона за обществените поръчки, свързани с индексацията в строителството заради повишените цени.

Целта на протестите е да бъде защитен труда на работещите в сектора и да се осигури безопасното движение по пътищата на страната, се казва в декларацията.

Пътищарите са възмутени от "пълната липса на реални действия и тотална неспособност за държавническо поведение, прехвърляне на отговорността от Министерския съвет към Народното събрание, с цел бягство от конституционно вменени задължения и размиване на отговорността за състоянието на строителния бранш".

От Браншовата камара "Пътища" ще съобщят пресконференция утре как ще протичат безсрочните протести.

Добавете Вашия коментар

TOP