Pirinsko.com пита Росица Димитрова, защото Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, лидерът Бойко Борисов и благоевградската общественост трябва да знае!

17 Май 2022 | 09:49
23 коментара
Общество
Pirinsko.com пита Росица Димитрова, защото Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, лидерът Бойко Борисов и благоевградската общественост трябва да знае!

Преизбирането на Росица Димитрова за общински лидер заби последния пирон в ковчега на ГЕРБ-Благоевград. Pirinsko.com пита Росица Димитрова, защото Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, лидерът Бойко Борисов и благоевградската общественост трябва да знае!

Над 160 членове на ПП ГЕРБ се събраха в понеделник вечерта в зала „22-ри Септември“, за да проведат избор за ръководител на общинската структура в Благоевград. Двете кандидатури бяха Красимир Андонов и Росица Димитрова, които събраха съответно 70 и 123 гласа (всеки член имаше право на глас и за двамата кандидати).

Красимир Андонов е бивш директор на НП „Рила“. Той управляваше успешно парка от 2010 година насам. Заповедта за освобождаването му дойде изненадващо от министъра на околната среда и водите Борислав Сандов в началото на март тази година, когато вече бяха започнали политически рокади по всички ръководни звена в областта след смяната на правителството. Директорският стол бе зает от Владимир Милушев, а мотивите за освобождаването на Андонов, въпреки високата оценка на работата му, останаха неясни.

Росица Димитрова е бивш управител на ВиК-Благоевград. Тя пое поста през 2014 година а през м. октомври 2021 година бе сменена с младока Мартин Димитров.

От ноември 2019 година инж. Димитрова заемаше „временно“ поста на общински ръководител на ГЕРБ-Благоевград, до избора на нов председател, който по Устав се прави на отчетно-изборно събрание. Името на бившата ВиК шефка бе замесено в множество скандали в партията, един от които успя да разгневи дори Борисов, а именно изборът за член на НИС на ЖГЕРБ от Благоевград.

Под ръководството на Росица Димитрова ПП ГЕРБ преживя своя тотален крах и разединение на местно ниво. Въпреки че превъзходството на партията остана на областно ниво, в Благоевград тя губеше избор след избор.

Дали ГЕРБ-Благоевград ще „възкръсне“ с нови сили и членовете му най-после ще се обединят или раздорите ще продължат, забивайки последния пирон в ковчега на местната структура, предстои да разберем.

Топката е в Изпълнителната комисия на ГЕРБ в София, която ще се произнесе последна кой да оглави местната структура след като направи обстоен анализ на работата на Росица Димитрова през последните няколко години.

Pirinsko.com пита Росица Димитрова, защото Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, лидерът Бойко Борисов и благоевградската общественост трябва да знае!

1. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова, като шеф на ВиК - Благоевград е взимала около 8 000 лева заплата?

2. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова по време на служебното правителство на президента Румен Радев обикаляла партийните офиси и давала декларация, че ако бъде оставена на поста управител на ВиК - Благоевград ще напусне партия ГЕРБ?

3. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е плащала по 1200 лева на месец за паркинг на бившото ЗИУ край кв. Грамада, за да паркират 5 бр. личните си коли служители на ВиК - Благоевград?

4. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е давала по 3-4 хиляди лева заплата на най-приближените си хора във ВиК - Благоевград а водопроводчиците на минимална 650 лв.?

5. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е разпореждала на служители във ВиК - Благоевград да сторнират фактури и протоколи за стотици хиляди лева на контролния блок, който е хванал незаконно свързани обекти с водопроводната мрежа?

6. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е забранила на инкасатори да посещават обекти стопанисвани от най-приближените хора на кримигероите вече бизнесмени с бели якички - Жъчките и Димитър Янков - Кенеди в Благоевград, Банско и Гоце Делчев.

7. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова, като действащ управител е придобила чисто нов джип марка "Лексус" на стоност около 120 000 лева?

8. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е злоупотребявала със слъжебното си положение, като е превеждала винаги преди избори допълнително финансиране с цел стимулиране на многочисления състав във ВиК - Благоевград, за да гласуват за партия ГЕРБ, на която тя е общински председател в областния град?

9. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е злоупотребявала със служебното си положение, като е задължавала служители на ВиК - Благоевград да посещават митинги, събрания и най-различни инициативи на ПП ГЕРБ с цел "масовка"?

10. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е злоупотребявала със служебното си положение, като е правила откупки на билети и задължавала служителите на ВиК - Благоевград да присъстват на концертите на любимият певеца на ГЕРБ - Веселин Маринов?

11. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е плащала на медии чрез ВиК - Благоевград да обслужват предизборните кампании на ПП ГЕРБ?

12. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е злоупотребявала със слъжебното си положение, като е осигурила на девера си Димитър Янков - Кенеди да печели със свързани фирми обществени поръчки за стотици хиляди лева?

13. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова дарявала пале с минерална вода на отбор по футбол в Благоевград, за да осигури гласове за ПП ГЕРБ?

14. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е разпореждала на служители на пречиствателна станция за отпадни води да испускат през ноща "отпадни води" в река Струма.

15. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е плащала от касата на ВиК - Благоевград сумата от 1000 лева на треньор по бокс, за да тренира дъщеря й?

16. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова и бившият областен координатор на ГЕРБ в Пиринско - Даниела Савеклиева са в изключително тежки отношения, заради донос на Савеклиева пред лидера Бойко Борисов и изпълнителна комисия на ГЕРБ, че деверът й Димитър Янков - Кенеди взима всички обществени поръчки по времето на кметът д-р Атанас Камбитов и с приближени фирми асфалтира и санира сгради във ВиК - Благоевград?

17. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е дала съгласие да се приеме компроментираното строителството на водопровод и канал на ул. Марица в Благоевград, където строител бе фирмата на Вили Магурев, приближен до Атанас Камбитов и Димитър Янков - Кенеди?

18. Вярно ли е, че първи братовчед на инж. Росица Димитрова Васил Райчев е санирал сградата на ВиК - Симитли?

19. Вярно ли е, че фирма свързана със свекъра на инж. Росица Димитрова - Димитър Янков - Кенеди е спечелила поръчка за асвалтиране след ремонт на водопроводната мрежа?

20. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е имала договорка с охранителна фирма, която получава около 60 000 лева на месец, за да охранява имуществото на ВиК - Благоевград.

21. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е пращала "кървави писма" до лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов с цел да опетни евродепутатът Андрей Новаков, Александър Мацурев и Даниела Савеклиева, като желанието и е било на изминалите местни и парламентарни избори да бъде водач на листата на ПП ГЕРБ в 1 МИР-Благоевград.

22. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова, докато бе в отпуск, преди да бъде отстранена от шефското място е разпоредила на счетоводството да преведе фактури за около 650 000 лева...?

23. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е разспоредила да се сторнира глоба за сумата около 20 000 лева на бизнесменът Росен Йорданов - Жъчката, който бе заловен с незаконно свързване във ВиК мрежата на "Опел сервиз" в Областния град?

24. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е сключила договор за строителство със санданската фирма "Строй Груп" ООД на която, като представители на протоколи се подписвали дългогодишни работници на Димитър Янков - Кенеди и Костадин Обецанов от приближените на кокаиновите крале в Банско.

25. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова е купила на дъщеря си апартамент в София от бизнесмен, който години наред зарежда с консумативи ВиК - Благоевград.

26. Вярно ли е, че по време на управлението на ПП ГЕРБ инж. Росица Димитрова е била близо 6 години управител на ВиК - Благоевград, и защо не пожела да водоснабди селата на триторията на община Благоевград при положение, че ГЕРБ ръководеше МРРБ, ВиК-Холдинг с Областен управител от ГЕРБ Бисер Михайлов и кмет на Благоевград от ГЕРБ д-р Атанас Камбитов?

27. Вярно ли е, че инж. Росица Димитрова има детската мечта да бъде кмет на Благоевград издигната от ПП ГЕРБ. Ще поеме ли политическата отговорност Росица Димитрова за слабите резултати от изминалите изборите за кмет, парламент и президент, както и скандалите в редиците на ПП ГЕРБ в Благоевград?

Знае ли инж. Росица Димитрова, че през месец декември на 2021 година служители на контролен блок към "Водоснабдяване и канализация" Благоевград са посетили търговски обект "Мацурев хан", където открили три водомера. В хода на проверката е установено, че един от водомерите, който е трябвало да отчита израсходваната вода в къща за гости "Мацурев хан" не е регистриран по надлежния ред и не отчитал вярно. От ВиК - Благоевград е наложена санкция от 1600 лева, която е заплатена от бащата на ексдепутата от ГЕРБ-Банско Александър Мацурев. Кой покровиталстваше до сега момчето на Джипсовете в Банско и ЗАЩО?

Pirinsko.com дава право на отговор на инж. Росица Димитрова, ако има желание да се оправдае пред лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и читателите на Югозападната медия!

Добавени коментари

Вярно е публикува:
18 Октомври 2022 | 16:17
Измамници, и тя и цялата и фамилия....
Бучино публикува:
20 Май 2022 | 15:27
Роска водоноска е изпечената далавераджийка,жадна за постове и власт с нула капацитет за ръководител.Знае само далавери да върти. Всичко описано горе е истина , а колко още истини са премълчани.Знаем как си взе дипломите , с които парадира. Знаем как дъщеря и влезна за учи за зъбар,знаем какви партизанки са , знаем какви далавери върти с фирмите на Кенеди. Евала ,че не мълчите.Тая е за съд , а не за ръководен пост. Амяа има видовден, и един ден ще отговаря за всички далавери ,ако не пред съда , пред Господ. Там всичко се пише и не може да се сторнира.
КФМ публикува:
19 Май 2022 | 21:05
Това тоя градевец Милан ли е от КФМ там едвам се отърваха от него изнасяше тавите алпака къде бъркат за саламите и влачеше акумулатори ама там си беше сам капитан и се ревеше за пари Румен знае хаха пазете се вик тоя е голем мишок.
Инкасо публикува:
19 Май 2022 | 20:58
Да вярно е! Раздаваха пари на определени хора и всички у ВиК знаят кои са, нали Наташо. Другите боклуци ги разчисти Мартин ама има още
Румен публикува:
19 Май 2022 | 09:51
Тая пача от Бучино не трябва да слиза да си сади градина на работниците вдига парите с 10 лв а на нейните хора приближени с по 200-300 лв и повече и си купува чисто нов джип да я видят селянката у вик с парите от процента от похарчените пари от нея след като я махат долна постъпка долен човек
Срам публикува:
19 Май 2022 | 09:13
За номер 22 и 23 искам да отговори Роска да я питам аз нея нали е много искрена и честна
Йдйфййд публикува:
19 Май 2022 | 08:36
Всичко е истина. А как се държи със служителите,от които няма изгода. Просто нямате представа.
Петров публикува:
18 Май 2022 | 21:47
Тая инжинерка сега е студентка по магистратура във факултета по "Обществено здраве" В ИСУЛ където след това ще кандидатствува и ще взема докторска степен.А не е ходила и един път до там и се сещате как взема изпитите.
Чиро публикува:
18 Май 2022 | 21:25
Новия нищо не знае затва нейните хора го прават за смех. Гласат го да го сменят а той ги води да папкат
NA VAPROS SEDEM DA OTGOVORI публикува:
18 Май 2022 | 16:18
KAK CHE OTGOVORI NA SEDMI VAPROS KAK KATO E SICHKO NA LICE LEKSUSA E OT MAGAZIN ZELEN DJIP A NA SHTERKA I CHISTO NOVA KOLA OT MAGAZINA ABE NEMAM DUMI TOVA SA HORA BEZ MORAL A SAMOCHUSTVIE DO NEBETO NEMA TAKAVA DARJAVA;
Я публикува:
18 Май 2022 | 15:32
Така си е нека ние будалите да плащаме от скапа по скапа вода, а тия да живеят на наш гръб, ВИК най-големите обирджии
Банско е зад Мацурев! публикува:
18 Май 2022 | 12:55
А тая скумрия колко мръсно направи на Мацурев !
питане от съсед публикува:
18 Май 2022 | 11:00
ЗАЩО СА ГЛАСУВАЛИ ПОВЕЧЕ ХОРА ЗА НЕЯ СЛЕД КАТО ТУ Я ПОРИЦАВАТЕ?
Запознат публикува:
18 Май 2022 | 09:38
Марто хубаво ги беше наредил нещата у вик той ги знае всички много добре ама нямаше време а сегашния нищо незнае.
по вапрос №10 публикува:
18 Май 2022 | 09:32
на въпрос №10 мога да кажа че Росица Димитрова не само правише откупки на билети и задължавала служителите на вик да присъстват на концертите на любимият певеца на Цветанов - Веселин Маринов в благоевград но и няколко пъти пълнише автобусите за концерти в ндк и протести на ГЕРБ и това го знае всеки от семействата на служителите да не казвам как дйстваше мъжа на Росица Димитрова и това за Митко Кенеди е вярно за това и викаха в работата росица маринова
Наща публикува:
18 Май 2022 | 08:58
Миков да внимава във вик каква бомба има от хора на Роска Евгени на счетоводство Сапунджиева на снабдяване Милан на транспорта какви договори са правили какви неща са вършили за нея и продължават да са за нея,внимавай Миков.
rosi iska da e vsichko публикува:
17 Май 2022 | 22:24
rosi iska da e vsichko iska daeshef iska da e syvetnik iska da deputat iska da e kmet iska da e v kevr iska da e v holdinga iska da e v mrrb iska da obshinska na gerb iska da e oblastna na gerb iska da e gerb jeni iska da e vsichko i kogato chovek misli che e navsqkade e nikade
11111111 публикува:
17 Май 2022 | 21:07
Писна ми вече да чета платени статии. Това не е журналистика! Не знаех че като се взима заплата, като имаш кола и т.н та е престъпление!
отврат публикува:
17 Май 2022 | 21:03
дано най накрая на Борисов му просветне че има гонения на верните гербери с цел омаскаряване и чегъртане! Успех Роси! По ялови дървета камъни не хвърля никой!
Кире публикува:
17 Май 2022 | 16:35
Там и другите изпълнители от ВиК да си кажат,Милан Петров с ремонтите и частите,снабдяването,главен счетоводител Гергана, заместника й Евгени за прикриването на измислените договори и фактури.За закупуването на ненужна нова техника от Димитрова за хиляди лева като бе махната със задна дата и вдигането на заплати на същите тези хора, може да се провери.
Калинката публикува:
17 Май 2022 | 15:00
Знаем как те назначихме с кучката срещу 50 бона ни даде откачения доктор
Оставка публикува:
17 Май 2022 | 10:42
Роси 50% ако това дето пише е вярно подай оставка. Човек трябва да има морал и достойнство.
скандална е такъв и е характера публикува:
17 Май 2022 | 10:15
скандална е такъв и е характера скара се със всички нейни близки хора заплашва че ще се върне във вейка и ще има масова чистка типично по герберски. заплашвала е и едни нейни близки служутелки във вейка за да свидетелстват на едно дело в съда. скара се с вълова със савеклиева с ташкова и т.н. не става за ръководител а и митко кенеди иска всичко да работи и да минава през него така че пак ще е проба грешка. дано борисов да удари на масата и да вземе правилно решение иначе новаков си е панталей пътников.

Добавете Вашия коментар

TOP