Pirinsko.com ексклузивно: Край на далаверите с регистрация и бързи номера в КАТ Благоевград

20 Декември 2019 | 15:24
2 коментара
Криминално

Край на далаверите с регистрация и бързи номера в КАТ Благоевград след назначаването на новия екип на ОД на МВР в Благоевград в лицето на ст. комисар Дойчин Дойчинов и началника на Охранителна полиция - комисар Антон Доклев в сектор " Пътна полиция", като са предприети редица мерки за въвеждането на нов технологичен ред и нова по - добра организация във връзка с обслужването на гражданите при регистрация на МПС.

Осигурено е по - бързо обслужване на гражданите, новият ред най - общо включва разделяне на потока на МПС за регистрация на гише не изискваща преглед на автомобила.

Очаква се с назначението на новия началник сектор "ПП" старши инспектор Цветан Ангелов, така създадената вече организация да се донадгради, като мерките ще продължат с промяна в по - добро и вежливо отношение на служителите, обслужващи гражаните по линия  на регистрация, административно наказателна дейност, издаване на свидетелства за правоуправление на МПС, а също и на служителите, осъществяващи пътен контрол. 

Припомяме, че през месец май 2018 година, спецпрокуратурата и ДАНС нахлуха в КАТ-Благоевград.

Тогавашният регионален началник на "Пътна полиция" в областния град Данаил Стоицов бе изведен с белезници от работното си място зрелищно..

В спецакцията участваха представители на Специализираната прокуратура, ДАНС, Икономическа полициция и на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР. 

В хода на спецакцията, освен Данаил Стоицов бяха арестувани няколко служители, а  арестите бяха свързани с корупционно схеми в пътната полиция.

Припомняме, че сигналът до ДАНС, Специализираната прокуратура, Иконоическа полиция и дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР бе подаден от собственик на информационен сайт в Благоевград за корупционни схеми в службата.

Мъжът получил оплаквания от българи и македонци и решил да подаде сигнал до институциите.

Според сигнала служители на пътната полиция в Благоевград са организирали и участвали в добре отработена схема за получаване на подкупи по две направления.

Първото - бърза регистрация на автомобили.
Второто - получаване на регистрационни номера по желание на клиента.

Според сигнала схемата се извършвала чрез посредници, които не са служители в КАТ. Сумите за подобна услуга варирали между 50 и 100 лева.

Подателят на сигнала сочи, че само за ден по тези схеми се регистрирали по 20-30 автомобила.

Добавени коментари

Неут публикува:
20 Декември 2019 | 23:10
Интересно ми е, защо не споменаваш името на собственика и кой е информационния сайт? Мерки за сигурност, или съобразителност? ;) :) ;)
най после публикува:
20 Декември 2019 | 20:19
най после нещо да се промени че от тези схемаджии там ми писна живота едни и същи 20 години а велева ще я махнат ли

Добавете Вашия коментар

TOP