Пирин загуби гостуването си на Левски с 0:2

18 Септември 2016 | 09:02
0 коментара
Спорт
Пирин загуби гостуването си на Левски с 0:2

Пирин загуби гостуването си на Левски с 0:2. Мачът бе от седмия кръг на Първа лига, а след него „сините“ заеха върха в класирането със 17 точки, докато „орлетата“ са десети със 7 пункта. Голове на Пиргов и Адениджи преди почивката донесоха успеха на тима от „Герена“, който е пети поред за тях в първенството.

Домакините очаквано започнаха с натиск, макар и неособено силен. Безопасни шутове на Бурабия и Аниете бяха последвани от чудесно измъкване на Бабатунде Адениджи от опеката на защитник на Пирин. Ударът му обаче прати топката покрай десния стълб.

Все пак в 18-та минута падна първото попадение за Левски. След центриране на Бурабия от корнер Димитър Пиргов посрещна топката с плонж и опъна мрежата зад Аргилашки.

9 минути по-късно и Адениджи се разписа. Неговият удар мина през ръцете на вратаря Аргилашки и топката влезе във вратата за 2:0.

Нови чисти възможности за гол се откриха пред Адениджи и Аниете, но първо Сандев, а после Аргилашки успяха да избият в корнери.

Муйеци от Пирин опита да разтревожи Йоргачевич, но изпрати топката над вратата му.

Второто полувреме започна както завърши първото – с по-добри шансове за „сините“, въпреки че пиринци се активизираха.

В 52-ата минута Аниете изскочи сам срещу Аргилашки при контра на Левски, но испанецът се забави и опасността премина.

Темпото се поукроти, но положенията пак останаха пред вратата на Пирин. Краев имаше двоен шанс в 75-ата минута. После остро центриране не бе засечено от никого.

Последваха нови две прострелни центрирания успоредно на вратата на Пирин, но пак нямаше кой да засече.

В края Костадинов от Левски и Тасев от Пирин направиха нови пропуски.

Добавете Вашия коментар

TOP