Пирин Ултрас с апел към община Благоевград за стадион "Христо Ботев"

10 Януари 2023 | 19:06
4 коментара
Спорт
Пирин Ултрас с апел към община Благоевград за стадион Христо Ботев
В началото на 2023-та година да припомним на Община Благоевград за състоянието на стадион "Христо Ботев". Стадион с един сектор, който е рисков за провеждане на срещи от Първа лига.
Да припомним. На мачовете със столичните грандове се допускат фенове на гостите в домакинския сектор. Равносметката е за последните няколко години е:
-тежко пострадали полицаи
-Пострадали фенове от сигнални ракети
-Ненужно напрежение
-рязък спад на посещаемостта, резонно и ниски приходи за клуба
-негативно мнение за град Благоевград
Не искаме да подхващаме случая с Вова или със запалените дрехи на жена от Благоевград от сигнални ракети, но нашата прогноза е, че ще има още такива инциденти. Не толкова по вина на контролните органи, а по вина на клуба и най- вече община Благоевград, която стопанисва стадиона. Не коментираме състоянието на седалките, които при най-лек натиск се чупят.
Община Благоевград и в частност кмета на града - Илко Стоянов да помислят какви действия могат да предприемат, за да се избегнат нови подобни случаи. След около месец отново Пирин ще е домакин на Левски и се очакват над 2000 привърженици на "сините" и около 4000 от Благоевград и областта. Да не бъдете изненадани! Време е да се предприемат мерки, докато не е станало късно!
Много пъти обсъждахме идеята за временен сектор от типа на предишната " Бесика" в Пловдив. (Прикачена е снимка, извиняваме се, за аматьорския paint, но е важна идеята). Всеки път, когато подхващаме темата биваме пращани в "трета глуха" от последните няколко кметове. Не мислим, че е толкова скъпо да се издигне сектор зад вратата или на мястото на южната трибуна. Тук не става въпрос за разглезени фенове, които искат нов сектор, става въпрос за безопасността на нашите деца и на гражданите на Благоевград.
За 100 годишнината успяхме да обединим футболната общественост. Следващата ни цел ще бъде да приведем стадиона НИ в европейски вид. Без значение от финансовото състояние на клуба и в коя група играе ФК Пирин. И повярвайте захванем ли се с това няма кой да ни спре.
И моля ви не се оправдавайте с малкия бюджет на общината, има ли желание има и начин!

Добавени коментари

фен публикува:
11 Януари 2023 | 07:18
Защо по улиците на Благоевград казват че на кмета му викат тръчи лажи циганчето кафявия лъжливото брежанче лъжльото явно нещо има некаква история за да го назовават хората така. Не можа Илко да разбере че Пирин и двигатела на Благоевград и с изпадането на Пирин си тръгва и той като кмет.
фен публикува:
10 Януари 2023 | 22:22
А всъщност решението е елементарно. Капацитетът на стадиона е 7000. На гостуващата агитка се дават 10% или 700 места колкото е клетката и буферната зона. Това е! Защо да пълним стадиона и града ни със софийски боклуци. Билети за гостуващите фенове да си се продават в София, не в Благоевград.
Стоян Илков публикува:
10 Януари 2023 | 19:42
2000 привърженици на "сините" няма да гласуват за него!!! Тръчи-Лажи....
само пирин публикува:
10 Януари 2023 | 19:39
тоя малумник неможа да организира 100 годишнината на пирин пък ние искаме да оправи стадиона нема да стане не видехтели че и на водосвета на първа тренировка не дойде беше се скрил два часа в ртц благоевград. изпада ме и кмета заедно с нас този футболен човек който не почете пирин емблемата на благоевград посгласил града по цел свет. пирин е в нашите сърца.

Добавете Вашия коментар

TOP