Пирин срещу Лудогорец, или битката на "орлетата" срещу "орлите"

21 Август 2015 | 09:50
0 коментара
Спорт
Пирин срещу Лудогорец, или битката на орлетата срещу орлите

Пирин срещу Лудогорец, или битката на "орлетата" срещу "орлите", дава старт на шестия кръг от надпреварата в А група тази вечер на стадиона в Благоевград. Мачът е от 20:00 часа и ще бъде излъчван директно в ефира на Diema Sport 2, на нашата платформа Gong Play, минута по минута на Gong.bg, както и на честотите на Дарик радио

Това ще е първи мач на ниво А група между двата съперника, след като благоевградчани бяха изхвърлени от елита точно в сезона, в който разградчани се изкачваха за първи път в него и не можаха да се засекат. 

Въпреки далеч по-големия си опит на ниво елит, домакините далеч не са фаворитът в този сблъсък. Те имат и сериозни кадрови проблеми, след като Александър Башлиев и Александър Якимов няма да участват в този мач заради контузии. 

Гостите пък идват за първи път в Благоевград на ниво А група след доста колеблив старт на шампионата, който коства главата на наставника Бруно Рибейро. Наследникът му Едуард Ераносян обаче ще преследва задължителен успех, за да сложи началото на победна серия след успеха над Локомотив Пловдив в миналия кръг. 

ВИДЕО какво да очаквате от този мач, вижте тук!

Трите точки в този мач са задължителни и за двата отбора и това предвещава изключително интересна битка на стадион "Христо Ботев". "Орлетата" са последни със само една точка и искат да сложат край на негативната серия. 

Те са отбелязали и само един гол от началото на сезона, а наставникът им Неделчо Матушев е подложен на остри критики от феновете, които вече му поискаха оставката. Затова нова издънка може да се окаже фатална за поста му. 

Шампионите пък нямат право на повече грешки, ако искат да продължат преследването на лидера Литекс, а защо не и да го изпреварят, в зависимост от развоя на мачовете от този кръг. 

Добавете Вашия коментар

TOP