Пирин шокира Лудогорец и го остави на 4 точки зад ЦСКА

06 Март 2023 | 07:12
0 коментара
Спорт
Пирин шокира Лудогорец и го остави на 4 точки зад ЦСКА

Пирин Благоевград нанесе тежък удар по амбициите на Лудогорец в битката за титлата. "Орлетата" си тръгнаха с трите точки от Разград, след като спечелиха с 1:0 мача между двата състана от 22-ия кръг на efbet Лига. Победното попадение отбеляза Преслав Йорданов от дузпа. Дебют за шампионите направи новото попълнения Тодор Неделев. Антон Недялков пък получи контузия по време на загрявката и бе заменен от Дени Групер.

 

Единственото попадение бе отбелязано три минути преди края на първото полувреме, когато Даниил Кондраков се откъсна от обраната на „орлите“ и бе съборен от Франко Русо в наказателното поле на домакините и главният рефер Ивелин Занев отсъди дузпа в полза на благоевградчани. Зад топката застана Преслав Йорданов, който се разписа в обратния десен ъгъл на вратата, пазена от Серджио Падт.

След почивката Лудогорец натисна своя опонент, не му позволи да излезе от собствената си половина, но с пропуски се отчетоха дебютиралия Тодор Неделев, Кирил Десподов, Доминик Янков и Игор Тиаго. На шампионите не помогна дори даденото от съдията десетминутно продължение.

По този начин преднината на ЦСКА на върха остава 4 точки, колкото беше и преди мача на "орлите" срещу тима от Югозапада. Благоевградчани са на 14-та позиция с 16 пункта – колкото има и предпоследният Хебър. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP