Пирин с важна победа

12 Май 2023 | 20:31
0 коментара
Спорт
Благоевград
Пирин с важна победа
Пирин се наложи над Хебър с 2:1 в първия мач от плейофната фаза на третата група, където отборите се борят да се спасят от изпадане.

Отборът от Благоевград нанесе удара си в началото на второто полувреме, когато в рамките само на няколко минути Дмитро Семенив и Илкер Будинов вкараха двете попадения. В самия край на мача резервата Лорен Марузин върна един гол за Хебър, но нямаше време за обрат.Първото положение в мача бе за гостите от Пазарджик, като ударът на Георги Търтов бе спасен от вратаря на Пирин Максим Ковальов.
В средата на първото полувреме нападателят на Пирин Иван Тасев бе съборен в наказателното поле, като съдията Валентин Железов бе готов да отсъди дузпа, но получи сигнал от видео асистент реферите, че футболистът е бил в положение на засада преди това.
В 34-ата минута Андрей Йорданов от Пирин стреля с глава след центриране на Вецислав Бенгюзов, като топката се отби в напречната греда.
Пирин откри резултата веднага след почивката. Резервата Илкер Будинов напредна по дясното крило и центрира, Дмитро Семенив отигра топката с едно докосване и я прати под напречната греда.
Само няколко минути по-късно преднината на тима от Благоевград вече беше два гола. Венцислав Бенжюзов центрира, а Будинов изпревари съперниците си и с глава направи 2:0.
В края на мача съдията Железов не отсъди дузпа за игра с ръка на Венсан Марсел, а пропуска за "орлетата" направи Даниил Кондраков.
В 86-ата минута Хебър върна донякъде интригата в мача. При дълго центриране в наказателното поле и след спечелена въздушна борба топката стигна до Лорен Марузин, който с техничен удар стреля покрай вратаря Ковальов в ъгъла.
С този успех Пирин се изравни по точки с 12-ия в класирането Берое, но има по-лоши показатели в директните мачове. Хебър остава на 14-а позиция, но може да бъде изпреварен от Септември.  
В следващия кръг Пирин ще гостува на Септември в София, а Хебър ще играе със Спартак във Варна. 
Пирин - Хебър 2:1
Голмайстори: 
1:0 Дмитро Семенив 47
2:0 Илкер Будинов 54
2:1 Лорен Марузин 86
Пирин: Максим Ковальов, Андрей Йорданов, Венцислав Бенгюзов (86 - Любомир Тодоров), Вячеслав Велев, Димитър Тонев (74 - Мартин Смоленски), Даниил Кондраков, Дмитро Семенив (81 - Борис Тютюков), Иван Тасев (46 - Илкер Будинов), Мартин Бачев, Чебраилс Макрецкис, Реян Сенхаджи

Добавете Вашия коментар

TOP