Пирин с осми мач без победа

15 Септември 2023 | 07:46
4 коментара
Спорт
Благоевград
Пирин с осми мач без победа

Пирин загуби от Левски 0:2 Пирин в отложения двубой от шестия кръг на Първа лига. Головете за "сините" забиха Уелтон в 78-ата минута и Асен Митков (87).

Левски започна активно мача и се опита да контролира събитията на терена. В 6-ата минута дойде първата добра ситуация в срещата. Цунами центрира добре отляво топката и я качи на главата на Рикардиньо, но нападателят стреля в аут.

Постепенно и гостите започнаха да поглеждат към вратата на Ники Михайлов. В 14-ата минута Джевад Ел Джемили допусна голяма грешка, като върна неразчетено към Михайлов и изведе Юго Комано сам срещу него, но стражът спаси удара.

В средата на първата част се откриха две отлични ситуации пред Роналдо. Първо бразилското крило проби добре и пробва прострелно центриране, което обаче не стигна нито до Ел Джемили, нито до Рикардиньо. В 25-ата минута той се пребори добре за една топка и нахлу в наказателното поле отдясно. Макар и по диагонал, крилото бе сам срещу вратаря, но шутът му не бе точен.

В 36-ата минута имаше нова добра ситуация. Дарлан пробва късмета си от дистанция. Ковальов изби шута, в краката на Уелтън, но бразилецът не успя да се ориентира достатъчно бързо. Само две минути Цунами стреля опасно след корнер, стражът на гостите отново се справи, а левият бранител не успя да добави във вратата от непосредствена близост. Топката все пак попадна във Фадига, а той сам срещу вратаря не успя да го преодолее.

Малко по-късно отново Фадига имаше страхотен шанс да изведе Левски напред в резултата. Той пробва да вкара гол, подобен на този срещу Айнтрахт, шутирайки от дистанция, но отново вратарят на Пирин показа изумителен рефлекс. Буквално в последните секунди на добавеното време за първата част Уелтън бе повален в наказателното поле, но дузпа не последва.

На почивката пък феновете бяха забавлявани със страхотно шоу. Специални фланелки, с които отборът благодари на привържениците за подкрепата до момента, бяха изстреляни в трите сектора със „сини“ фенове.

С началото на второто полувреме „Левски“ засили много натиска към вратата на Пирин и положенията започнаха да се редуват едно след друго. В 54-ата минута Уелтън пробва ефектна задна ножица, но ударът не бе точен. В 55-ата минута Цунами намери добре Рикардиньо, който майсторски с гръб към вратата пое топката, обърна се и стреля, но Ковальов направи поредно впечатляващо спасяване.

В 60-ата минута Уелтън направи добър пробив и подаде към Рикардиньо. Централният нападател се размина с топката, която все пак стигна до Роналдо, а бразилецът направи сериозен пропуск. Дарлан и Фадига пробваха късмета си с далечни удари, но без резултат.

В 78-ата минута стената, която бяха изградили пред вратата си гостите, все пак се срути и Левски поведе. Рикардиньо свали отлично една топка към Уелтън, който се измъкна сам срещу вратаря на „орлите“ и хладнокръвно откри резултата – 1:0.

След попадението „сините“ продължиха да са настоятелни и сложиха точка на спора в 87-ата минута. Тогава Роналдо направи атака отдясно, бе препънат в наказателното поле, но топката стигна в Митков, който със страхотен шут направи 2:0.

Ето какво сподели треньора на Пирин след загубата на Герена:

"Виждаме промяната, през първото полувреме играхме добре, дори до 60-а или 70-а минута, но пропуснахме много неща. Стилът, който налага Николай Костов е много добър. Тук винаги е много трудно да вземеш нещо Левски, дори Айнтрахт Франкфурт се затрудни. Надявам се да се възстановим за мача в понеделник. Ще се борим занапред да печелим точки. Това беше страхотна възможност за много млади играчи на един хубав стадион да покажат какво могат.
На "Герена" е трудно да играеш на динамиката на Левски. Спасяванията на Максим Ковальов дадоха една вяра на отбора. ФК ЦСКА 1948 успя да измъкне победа тук, но Левски гази. Опитахме се да играем с трима централни защитници, но не се получи в контролата, която изиграхме в петък. Искахме тук да играем с пет защитници, но не се получава. Не мога да не поздравя момчетата за куража и смелостта, защото бяхме дразнител за Левски. На "Герана" трудно съдията да свири няколко неща, но проблемът не е там, а ние трябва да вдигнем физическата си издръжливост. Нарушихме ритъма след смените, защото се загуби организацията на играта ни. Ние трябва да вкарваме голове и да печелим точки, но няма какво да направим сега. На "Герена" трудно се създават ситуации. Ще анализираме и ще се готвим за мача с Хебър", завърши Иво Тренчев.

 

Добавени коментари

"Виждаме промяната, играхме много добре" публикува:
15 Септември 2023 | 22:05
статистика удари: леФски 31 , Пирин 1. Топ сме!
не си добре публикува:
15 Септември 2023 | 20:43
Къде са по-добри юношите. На маса? Точно нашите юноши Тасев и Бачев са дупките на сезона, а украинците миналия сезон ни спасиха. Сега Ковальов ни спаси от разгром.
Тишо публикува:
15 Септември 2023 | 18:15
Разчитаме само на украинци и на връзкари ,къде са момчетата от школата играят сто пъти по добре от тях , играят със сърце
тцтц публикува:
15 Септември 2023 | 11:34
Тоя бате ебати мазната свирка направи на говедата. А нещо за Пирин да кажеш

Добавете Вашия коментар

TOP