Пирин Разлог победи Септември София с 2:1! Беласица с важна победа у дома

14 Април 2024 | 10:16
1 коментара
Спорт
Благоевград
Пирин Разлог победи Септември София с 2:1! Беласица с важна победа у дома

Отборът на Пирин Разлог се наложи над Септември София с резултат 2:1 в мач от ХXIX кръг на първенството в Югозападната Трета лига. Това бе 7-ма победа за Пирин от началото на първенството.

В началото на първото полувреме Христо Якимов откри резултата, в полза на домакините. Второто попадения за “Пирин” дойде след прострелно центриране от десния фланг и автогол от страна на играч на “Септември”. Гостите върнаха едно попадение в края на срещата чрез родения в Петрич Георги Джиков.

В класирането възпитаниците на Христо Джоджов остават на дъното с 26 точки,но борбата за оцеляване ще бъде много жестока. В следващия кръг Приин ще гостува на лидера в групата Миньор Перник, а дубълът на Септември приема Оборище Панагюрище.

Беласица победи с 2:0 тима на Струмска слава Радомир в мач от 28-ия кръг на Втора лига.

Комитите стартираха мача с агресия и откриха резултата още в 3-та минута. Даниел Гогов центрира от корнер, Андон Гущеров отправи удар с глава, който срещна напречната греда, топката попадна в Мартин Русков и той я добута във вратата за 1:0 за Беласица.

След бърза контраатака на Беласица по дясното крило, в 26-та минута Кепов изведе Аксел зад защитата и последния не сгреши – сам срещу вратаря отбеляза за 2:0 за домакините.

В 41-ва минута след центриране Цветомир Вачев от отбора на гостите стреля опасно с глава, но топката мина над вратата.

В 44-та минута Аксел центрира отдясно по земя, Димитър Иванов засече и отбеляза, но страничният съдия вдигна флага за засада.
Така завърши и първото полувреме при резултат 2:0.

Второто полувреме започна спокойно, Беласица предимно се отбраняваха и оставиха инициативата на отбора на Струмска слава, които обаче не достихгаха до опасно положение.

В 65-та минута домакините предприеха опасна контраатака, Христо Петров подаде на Димитър Иванов, той се освободи от защитник и стреля, но вратарят спаси.

Две минути по-късно треньорът на домакините предприе двойна смяна – на мястото на Владимир Гогов влезе Атанас Димитров, а Антон Попов зае мястото на Таонса Аксел.

В 70-та минута Струмска слава получиха право да изпълнят директен наказателен удар фронтално срещу вратата, Антонио Ласков се нае с изпълнението му, но топката премина покрай вратата. Минута по-късно опасен удар на гостите отново мина покрай вратата.

В 80-та минута Бела предприе нова двойна смяна – Запро Динев на мястото на Даниел Гогов, а Иван Марчев замени Куфре Ета.

В 89-та минута Евгений Илиев от гостите проби в наказателното и отправи силен удар под гредата, но вратарят на комитите Кирил Георгиев отрази удара.

До края на двеминутното продължение нямаше друга сериозна опасност пред двете врати и мачът завърши при резултат 2:0.

След този кръг Беласица остава на 14-то място с 31 точки. Следващата седмица комитите гостуват на Монтана.

Добавени коментари

Пирин Разлог публикува:
15 Април 2024 | 15:43
С този треньор толкова. Опашката не си я даваме на никой.

Добавете Вашия коментар

TOP