Пирин продължава пролетния си полет

01 Март 2017 | 21:50
0 коментара
Спорт

Пирин Благоевград постигна трета поредна победа след подновяването на шампионата през пролетта. „Орлетата“ се наложиха с 1:0 над Локомотив Пловдив в среща от 22-ия кръг, играна на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. Голът на победата отбеляза Орлин Старокин в 14-ата минута. Така благоевградчани продължават перфектното си представяне с новия старши-треньор Милен Радуканов.

Мачът бе изключително оспорван, преобладаваха единоборствата и логично главният съдия вдигна 9 жълти картона, а треньорът на гостите Едуард Ераносян бе изгонен чак с полиция.

Въпреки лекото преимущество на Пирин в началото на срещата първата голова ситуация я създаде Локомотив. Парвиз Умарбаев имаше възможност да обстрелва вратата на Пирин, но Макенджиев бе на мястото си.

Веднага след това „орлетата“ откриха резултата след страхотен гол на Орлин Старокин в 14-ата минута. При атака от дясно на Пирин защитата на гостите не успя да се справи добре, топката бе изчистена слабо и от границата на наказателното поле Старокин я пое и от въздуха я прати неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата на Локомотив Пловдив.

В 19-та минута на срещата дойде неприятната новина за Пирин. В опита си да стигне една топка Дани Младенов разтегна мускул и се наложи принудителна смята. На негово място влезе любимецът на благоевградската публика Иван Цветков.

В 27-та минута Макенджиев изби с крака от голлинията опасен удар от фаул на Дани Кики.

Към края на първото полувреме пловдивчани взеха игрови превес, но създаваха напрежение пред вратата на домакините само след статични положения.

През второто полувреме обаче качеството на играта спадна. Гостите владееха по-често топката, но не успяваха да стигнат до чиста голова ситуация.

Най-добрата възможност за Локомотив създаде ударът по трева на Дани Кики, но той бе спасен от Макенджиев в 81-ата минута.

Нервите ставаха все по-големи, картоните станаха девет. Треньорът на „железничарите“ Едуард Ераносян не издържа на напрежението и заради протестите си бе изгонен от съдията Волен Чинков.

Той застана зад едно от рекламните пана до терена зад едната врата и се наложи трима полицаи да отидат да го помолят да напусне към административната сграда.

Пирин удържа победата с 1:0 и дели 7-8 място с 28 точки заедно с Ботев. Локомотив Пловдив остава на четвърта позиция с 34 пункта.

Добавете Вашия коментар

TOP