Пирин обяви свиване на бюджета с 40 000 лева на месец

05 Януари 2024 | 16:06
0 коментара
Спорт
Благоевград
Пирин обяви свиване на бюджета с 40 000 лева на месец

На среща с медиите, която се проведе на стадион “Христо Ботев“ ОФК Пирин представи своето ново ръководство, съобщиха от клуба.

На пресконференцията стана ясно, че то е успяло да осигури средства за изплащането на две забавени заплати на футболисти и служители – за месеците октомври и ноември 2023 година.

Пред журналистите се явиха временно изпълняващият длъжността управител на клуба Петър Занев, Петър Михтарски, който поема поста спортно-технически директор, Велислав Елезов, който ще изпълнява длъжността административен консултант, и Йордан Грозданов, който се завръща в клуба като отговорник за връзките с обществеността и медии.   

 

Клубният бюджет за брутно възнаграждение за заплати е намален – от бюджет, включващ 205 хиляди лева на месец, клубът слиза на 165 хиляди лева на месец.

Бе съобщено също за констатирани злоупотреби с клубни финансови средства, сред които такива със средства за ползване на горива, фактури и други плащания.

На пресконференцията стана ясно, че към днешна дата най-много средства клубът дължи към НАП. В момента тече одит, който ще разкрие допълнителни подробности около финансовото състояние на ОФК Пирин.  

„В настоящия момент ръководството е в преговори с потенциален нов инвеститор. Краткосрочните цели са свързани със запазването на настоящия състав на представителния отбор и евентуалното му подсилване, за да бъде той конкурентен в битката за оставане в Първа лига", написаха на официалния сайт на клуба.

Източник: БТА

Добавете Вашия коментар

TOP